U toku jučerašnjeg te ujedno i poslednjeg dana letnog prelaznog roka, Juventus je potvrdio nekoliko službenih transfera.

Kao najveće pojačanje ovoga leta je bivši napadač Fiorentine, Federico Chiesa. Osim njega, Juve je još potvrdio da je postigao dogovor sa Udinese-om za njihovog veznjaka, Rolanda Mandragora. Sa druge strane, Costa i De Sciglio su uz ranije Daniele Ruganija napustili klub te otišli na pozajmice.


Sada već bivši napadač Fiorentine, Federico Chiesa je stigao u Juventus u poslednjim trenucima transfer roka. Klubovi su dogovorili dvogodišnju pozajmicu igrača (do 30. juna 2022.) u iznosu od 10 miliona evra uz dužnost kupovine za 40 miliona evra (suma bi mogla narasti i do 50 miliona evra ovisno od igračevog performansa).

Klub je još potvrdio da je postigao dogovor sa Udinese-om za veznjaka Rolanda Mandragora takođe na posudbu od dvije godine. Rolando će ovu 2020/21 sezonu provesti u Udinu na pozajmici, dok bi se naredne trebao pridružiti Juventusu.

Kada su u pitanju odlasci, Juve se još pre par dana rastao sa štoperom Daniele Ruganijem, koji je završio na pozajmici u Stade Rennais-u.

U Ligue 1 je završio i desni bek Juveta De Sciglio, potpisavši za Lyon.

Douglas Costa koji se povezivao najviše sa odlaskom u Premier ligu se vratio u u njegov bivši klub, Bayern Munich. Brazilski krilni igrač je za tri godine u Torinu osvojio tri naslova Scudetta te postigao 10 pogodaka uz 21 asistenciju u 103 zvanična meča.

Kao što smo već i naveli, ovime je letni prelazni rok zvanično završen. Naredna utakmica Serie A je na rasporedu nakon internacionalne pauze, a Juve će kao gostovati Crotoneu 16. oktobra.