Bivši italijanski reprezentativac Luca Toni tvrdi kako je novi trener Juventusa Andrea Pirlo ‘veoma srećan jer je imao priliku trenirati sa najboljima’ te još dodaje kako je on više poput Pepa Guardiole nego Antonia Contea.

Bivši napadač koji je u penziji od 2016. godine nakon boravka u Hellas Veroni, igrao je sa Pirlom i u klubu i u reprezentaciji te podelio šta misli o novom šefu Bianconera i njegovom fudbalskom iskustvu.

– Kada je upitan o karakteristikama bivšeg veznjaka, Toni misli da je Pirlo sličniji treneru Manchester Citya, Guardioli nego Interovom treneru Conteu.

“Karakteristički, više je sličan Pepu iako me Antonio mnogo impresionirao tokom njegovog trogodišnjeg boravka u Juventusu” rekao je Toni za ‘Tuttosport’.

Ipak kada govorimo o treniranju, on je imao ogromnu sreću da radi pod vodstvom dvojice najboljih trenera: Carla Ancelottija i Maxa Allegrija.”

“Sve to su korisna iskustva, ali on na kraju ostaje sam sa sobom. On će biti Pirlo i ići će svojim putem. Neće se predstavljati kao neko drugi ili kopirati bilo koga.”