Redjala su se imena: Gabriel Jesus, Lacazette, Milik, Morata, Džeko ali se pre izvesnog vremena pojavila informacija koju ste već mogli da pročitate na našem sajtu – Juventus ispituje mogućnost dovodjenja Suareza!

Photo by Emil Juve Edits (twitter: @mpj_emil )

Ovaj mercato, iako je tek danas počeo zvanično, već je doneo toliko glasina i loših informacija da nam se zavrtelo u glavi. Ali kada se oglase Di Marzio i Romeo Agresti, to znači da se ipak nešto dešava.

I eto, iz usta (ili bolje rečeno – prstiju) najpouzdanijih novinara u svetu fudbala, stiže potvrda da je interesovanje Juventusa za Suareza izuzetno ozbiljno. Uslovi sa samim igračem su već dogovoreni, i ostalo je samo da Urugvajac reši svoj status sa Barselonom pošto želi da raskine ugovor i dodje u Torino kao slobodan igrač.

Nema potvrde koliko će Juventus platiti njegove usluge, ali se pominje cifra oko 10m eura. To deluje kao zabrinjavajuće velika brojka, ali se procenjuje da bi troškovi bili slični ako bi došao Džeko, jer pored ozbiljnog ugovora Bosanca, Roma je tražila za transfer 12m eura.

Suarez, iako ima 33 godine, prethodne sezone je postigao 21 gol u La Ligi i Ligi šampiona uz 8 asistencija, a neki od tih golova su zaista bili remek dela. Uprava se nada da bi deo te magije mogao da donese sa sobom u Torino i da će kao podrška Ronaldu, naš napad napokon biti strah i trepet u Evropi a ne samo u Italiji. Ronaldo – Suarez – Dybala, zvuči dobro zar ne?