Maurizio Sarri pred utakmicu protiv Sampdorie tvrdi kako bi radije izgubio od Udinesea igrajući napdački fudbal nego prihvatio pasivni remi: ‘Više preferiram to’

Utakmica je na rasporedu sutra (nedelja) sa početkom od 21:45 sati.


“Želimo ostvariti naš cilj bez da pognemo glave. Imamo vremena do 2. avgusta da ostvarimo naš cilj i kao što uvek kažem, biti blizu ne znači apsolutno ništa”, rekao je trener na današnjoj presskonferenciji.

“Fitnes rad je isti za sve timove u ovome trenutku, a ni to nije konstantno s obzirom da igramo svaka 72 sata. Nemoguće je napraviti bilo šta u ovim kondicijskim uslovima.”

“Izgubili smo formu i organizaciju u Udinu, ali ako gledamo s pozitivnije strane, to je zbog toga jer smo naporno pokušavali pobediti. Više preferiram taj razlog za poraz nego da igramo pasivno, kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko puta. Sviđa mi se ta želja za pobedom, ali nismo bili dovoljno dobri u završnici.”

“Ovo je netipična situacija, niko nikada nije igrao za ligašku titulu u julu. Rekavši to, možemo i moramo biti mnogo čvršći. Imali smo nekih padova u poslednjih par mečeva, ali ne možemo se žaliti na performans protiv Udinese-a jer smo pokušavali veoma jako.”

“Gonzalo Higuaín je trenirao sa nama, dok bi se De Sciglio mogao vratiti u tim naredne sedmice. Imamo i zamenske igrače, tako da ovo nije kriza.”

“Sampdoria je pronašla svoju formu i znaju kako ostati dobro organizovani za veći deo utakmice. Nije slučajnost što su pobedili pet od njihovih poslednjih devet utakmica. Biće teško pobediti ih, ali imamo zacrtan cilj u našim glavama i niko ne sme biti više motivisaniji od nas.”

Ovo je najteža sezona u istoriji italijanskog fudbala. Ukoliko pogledamo na tabelu, bilo je nekih preokreta nakon povratka iz karantina. Suočili smo se sa raznim poteškoaćama i mislim da je tim odradio dobar posao iako postoji još mesta za poboljšanja.”

“Douglas Costa? Juve je imao dosta problema sa povredama i proteklih par godina, ne samo od mog dolaska. Bilo je i traumatičnih povreda poput uganuća, ali ne možete uraditi mnogo kako biste ih izbegli. To su tipične siutacije kada tim igra ovoliko mnogo utakmica, tako da ne treba praviti mnogo drame oko toga.”

“Istva stvar važi i za Miralema Pjanića, on je igrao 46 utakmica ove sezone. Napravili smo neke razne promene u poslednjim utakmicama jer smo igrali protiv fizički snažnih protivnika, a Pjanić je bio malo umoran. Svejedno, on se vratio na treninge sa ekipom.”

“Gonzalo Higuaín je trenirao sa nama, dok bi se De Sciglio mogao vratiti u tim naredne sedmice. Imamo i zamenske igrače, tako da ovo nije kriza.”