Maurizio Sarri potvrdio je da je Paulo Dybala upitan da započne sutrašnju revanš utakmicu Lige šampiona protiv Lyona, ali da je njegova budućnost u klubu već odlučena.

Juventus ulazi u sutrašnji meč sa golom zaostatka nakon prve utakmice i Sarri zna da neće biti lako preokrenuti protiv teške ekpe Lyona.

(Photo Juventus Twitter official @juventusfc)

“Trebamo sjajan performans, celokupan. Lyon je sada još bolji promenom formacije sa tri igrača pozadi, igraju sa gustim veznim redom i takođe na brze kontre.”

“Biće ovo teška utakmica nakon rezultata iz prve i moramo ući u nju sa fokusom i sa smirenošću”, rekao je trener na press-konferenciji pred večerašnji meč.

“Nažalost, poraz u prvoj utakmici znači da smo primorani igrati na način koji više odgovara njihovim kontranapadima. Povratak Memphisa Depaya je veoma važan, tako da će biti jako teško, ali ne i nemoguće.”

“Nije moguće igrati bez pritiska sutra, potrebna nam je oštrina, što je malo drugačije. Prvu utakmicu smo igrali pred publikom, a drugu ćemo iza zatvorenih vrata, ali to su uslovi na koje se moramo prilagoditi. Uvek je pomalo tužno igrati bez navijača, posebno u Ligi šampiona, u najboljem klupskom takmičenju.”

“Možemo se samo nadati da ovo neće potrajati dugo jer je i igračima teško igrati bez navijača stalno.”

“Dybala? Još uvek je u rukama doktora iako sam video da je radio na terenu na treningu. Videćemo šta možemo, a zatim ćemo razgovarati sa doktorima da utvrdimo je li spreman.”

“Cristiano Ronaldo trenira dobro, video sam da je postigao fantastičan gol na jučerašnjem treningu. Igrao je mnogo utakmica za kratko vreme, tako da je trebao malo odmora kako bi nastavio trenirati sa intenzitetom i energijom. Mislim da pristupa ovome na pravi način.”

“Cuadrado? Postoje dve opcije, ali misim da će Juan biti starter, ali još uvek nisam odlučio da li u odbrani ili u napadu.”

“Higuaín i Pjanić su se poboljšali koliko sam video. Nakon teškog perioda, Gonzalo je uspeo prikupiti nešto minuta i sada se poboljšava. Miralem je bio umoran fizički i psihički, ali nakon perioda odmora, sada izgleda puno oštriji.”

“Poslednja sezona za mene u Juventusu? Ne, mislim da ovim pitanjem nazivate naše direktore amaterima, što po mom mišljenju oni nisu. Oni su doneli svoju procenu na osnovu cele sezone, tako da ukoliko se odluče za novog trenera, sutrašnja utakmica neće napraviti nikakvu razliku, niti pobeda.”

“Ovo je važan meč, ali takođe je bilo važno osvojiti Scudetto i imali smo nekoliko takvih utakmica ove sezone. Bilo bi jako važno plasirati se među elitu u poslednjih osam u Portugalu tako da vodimo računa o tome. To ovaj meč čini važnim i ništa drugo.”

“Agnostik sam u tome što ništa ne čitam ili ne slušam. Srećni smo zbog osvajanja verovatno najteže sezone u istoriji Serie A zbog mnogih problema koji su nas zadesili.”

“Juventus je klub naviknut na pobede i zbog toga ljudi mogu biti pomalo ogorčeni, ali po mom mišljenju to je apsolutno pogrešno, jer pobedu uvek treba tretirati kao prekrasan i izvanredan događaj.”