Maurizio Sarri upozorava da neće rotirati sastav Juventusa protiv Genoe zbog nedostatka alternativa, ali da nema sumnje u posvećenost Miralema Pjanića za ostatak sezone.

Utakmica počinje večeras (utorak) u 21:45 sati na Luigi Ferraris stadionu.

(Photo credits to Juventus official website – Juventus.com)

“Igranje protiv Genoe je teško za bilo koga i igranje u gostima protiv ekipe koja se bori za opstanak u završnici sezone je uvek teško.”

“Moja ekipa je potpuno svesna situacije jer ukoliko budemo očekivali da će biti lako, onda smo zaista na pogrešnom putu”, rekao je trener na pres konferenciji.

“Trenutno nemamo dovoljan broj igrača da rotiramo više od dvojice ili trojice, to jednostavno nije opcija. Imali smo 14 igrača izvan terena protiv Lecce-a i dvojicu njih koji su odradili samo par treninga. Nadamo se da će se situacija popraviti u narednih par dana, tako da ću više šansi za rotaciju.”

“Gonzalo Higuaín je dobro. Nismo sasvim sigurni koliko minuta može odigrati, to je još uvek upitno. Aaron Ramsey deluje dobro takođe s obzirom da je spremnije ušao sa klupe prošlu utakmicu nego onu pre nje.”

“Mislim da Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala mogu nastaviti igrati za sada, problem umora bi se mogao pojaviti u naredne dve ili tri utakmice. Kako vreme odmiče, Higuaín će takođe biti neophodan.”

• Pjanić u Barceloni, a Arthur u Juventusu (s time da se transferi neće završiti dok sezona ne bude potpuno privedena kraju).

“Da budem iskren, prošle nedelje sam odgovorio na to pitanje. Ukoliko je transfer potvrđen, Pjanić će biti srećan jer ide u izvanredan klub poput Barcelone. Pjanić voli da igra fudbal, on je pravi profesionalac i inteligentan čovek, tako da nemam sumnje da će dati 110% od sebe u ostatku sezone.”

“Nemam puno reći o Arthuru jer oba igrača imaju još dva meseca da igraju sa svojim klubovima. Pred nama je mnogo važnih utakmica u naredna dva meseca, tako da ne mogu trošiti energiju govoreći o transferima.”

• Igranje iza zatvorenih vrata je još uvek nešto na šta se svi treneri i igrači privikavaju.

“Uvek postoji prednost domaćeg terena, čak i kada nema publike da vas bodri, ali se osećate uverenije i udobnije igrajući kod kuće m, okruženi svojom porodicom. To može imati uticaja.”

“Sada se susrećemo sa poteškoćama da dosegnemo nivo spremnosti za utakmice nakon duže pauze. Narednog meseca kada se utakmice nagomilavaju, imaćemo suprotan problem, pokušavajući da damo odmor igračima koji su umorni.”

“Pravilo pet izmena je takođe rizik jer je situacija nova, tako da uvek postoji rizik da uradite nešto glupo. Barem ćemo svi naučiti nešto iz toga.”

“U Bundesligi smo videli kako svi manji klubovi koriste pet izmena, dok veći vrše po tri ili četiri.”