Maurizio Sarri veruje kako se Juve poboljšava, dok Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala sve više traže jedan drugoga na terenu.

Juventus je bio dominantna strana u njhiovoj pobedi protiv Genoe rezultatom 3-1, a Sarri vidi kako se ekipa poboljšala.

Photo credits to Juventus official website – (Juventus.com).

“Mislim da je tim uradio dobar posao, čak i u prvom poluvremenu. Imali smo čiste šanse, bez pretnje po naš gol”, rekao je Sarri za Sky Sport Italia.

“Bio je to dobar timski napor i postigli smo tri prelepa pogotka. Tim se oporavio dobro nakon razočarenja u finalu Kupa Italije, ali bilo je samo pitanje vremena kada ćemo fizički se popraviti.”

“Nisam ni pričao sa Miralemom ovih dana. Često sam to rado nakon karantina jer je imao 20-25 dana slabije forme. Video sam ga srećnog i smirenog, tako da nisam zabrinut.”

“Tražili smo od sebe razloge i pokušali pronaći rešenje. Bio je to pad mentalne kondicije više nego bilo šta drugo. Siguran sam da ćemo raditi dobro u narednom periodu.”

“Rabiotov performans je bio pozitivan, on se takođe poboljšava. Svi očekuju mnogo od njega i nije lako. Nije igrao par mjeseci u PSG-u, a onda se preselio u drugu zemlju i promenio stil igre. Zatim je imao fizičkih problema i smetnji, ali sada se poboljšava.”

“Ronaldo? U prvom poluvremenu je šutirao pet puta, što znači da je radio i više nego što je trebao. Cristiano često traži prostor kako bi napravio završnicu, ali kada odluči krenuti brzo sa loptom, on je najbolji od svih.”

“Iskreno, hteo sam zameniti Dybalu, ali sam odabrao Ronalda koji je igrao puno minuta. Razgovarali smo o tome zadnjih par dana, znao je da će izaći iz igre nakon 3-0 i učinio je to spokojno.”

[Ronaldo i Dybala]: “Nešto se promenilo u pogledu njihovog kretanja, ali su naučili da češće traže jedan drugoga. Shvatili su da imaju koristi međusobno, a obojica žele postići pogodak. Primetio sam to na treningu takođe.”