Maurizio kaže kako je pričao sa Miralemom Pjanićem uoči meča protiv Milana, a za Cristiana Ronalda i Paula Dybalu kako su fenomenalni igrač te da će vrlo verovatno startovati zajedno protiv Rossonera.

Juventusov trener razgovarao je za ‘Sky Sport’ uoči polufinala Kupa Italije pa je na neki način nagovestio početni sastav kao i izazove koje ih očekuju igranjem nakon dužeg vremena.

“Imamo sreću što možemo igrati tri različita takmičenja razdvojeno jedno od drugog i tako svoju motivaciju možemo usredsrediti na jedan po jedan cilj, tako da ovo može biti prednost.”

“Svi mečevi protiv Milana ove godine su bili teški, kako u ligi, tako i u kupu. Oni su protivnik koji nam stvaraju dosta poteškoća i rezultat iz prve utakmice nam ništa ne garantuje.”

“Jesmo li spremni? Teren će nam reći. Mislim da to niko zasigurno ne može reći zbog raznih razloga.”

“Prvi razlog je što dolazimo nakon jedne abnormalnog prekida. Igrači leti imaju odmor, ali isti traje 30 dana te ostaju aktivni plivajući ili igrajući tenis napirmer.”

“Ovaj put je taj prekid bio pasivan. Momci su bili u svojim krevetima i trenirali kod kuće. Možemo imati određene nedoumice takođe zbog nedostatka prijateljskih utakmica. Mogu biti zadovoljan onime što sam video na treningu, ali stanje na terenu će biti drugačije.”

“Nažalost danas imamo više igrača na papiru nego na terenu. Imali smo i tri ili četiri duge povrede poput Chiellinijeve, Demiralove i Khedirine, kao i Rabiotove i Ramseyeve.”

• Paulo Dybala i Cristiano Ronaldo gradili su snažno partnerstvo pre prekida.

“Dybala? Fenomenalan igrač. Jedina poteškoća sa taktičkog gledišta je sastaviti dva igrača različitog tipa zajedno u igri.”

“Istina je da oni mogu napraviti razliku u bilo kom trenutku. Međutim, jasno je da ih nije lako ‘naterati’ da funkcionišu isto. Uvek postoji opasnost da će jedna strana biti prazna, ali je lepo imati takav problem.”

“Pjanić? Vidim ga sada mnogo boljeg nego na početku sezone. Mnogo sam pričao sa njim, on je izvanredan igrač.”

“On sebi ne sme dopustiti da ima 5 ili 6 loših utakmica kao što je imao i on se slaže sa mnom. Prošao je kroz jedan težak period nakon par slabih utakmica, ali mora biti uveren da je sjajan igrač.”

“Čak i veliki igrači mogu odigrati loše, ali jednu utakmicu ili dve, a zatim podignu svoje glave.”

• Deluje kao da se trka za Scudetto vodi između Lazija i Juventusa, ali Sarri je oprezan te ne želi otpisivati Inter bez obzira što su ih pobedili u derbiju.

“Sa 13 preostalih utakmica, moramo paziti i na Nerazzurre. Ovo će biti restart sa mnogo nepoznatih faktora, bodovi se veoma lako mogu izgubiti.”

• Za kraj, Sarri je govorio o Ligi šampiona.

Juventus se nada da će nastaviti takmičenje u Ligi šampiona u avgustu uprkos zaostatku od 1-0 iz prve utakmice protiv Lyona.

“Da li će dodatno vreme za igru koristiti Juveu? Ne verujem da će doneti neku razliku igranje ove utakmice nakon 5 meseci ili nakon 14 utakmica u 40 dana. Mislim da to neće mnogo značiti jer je to praktično jednokratna utakmica.”