Bianconeri su se impresivno vratili nakon razočarenja u finalu Kupa Italije te od tada pobedili sve utakmice, primivši samo jedan pogodak u poslednjih pet mečeva.

Ipak, trener želi da vidi ‘Staru Damu’ još dalje te da dominaciju nastave u lokalnom derbiju protiv Torina.


“Moramo se fokusirati na poboljšanje. Tim je kreirao dobru predstavu protiv Genoe, a zatim su individualci odlučili utakmicu.”

“S obzirom da je ovo derbi, znamo da ćemo se susresti protiv motivisane ekipe i iz raznih tazloga za njih je sve važnije da postignu dobar rezultat.”

“Kada tim može računati na motivaciju, onda mi moramo uraditi sve kako bi to neutralisali. Ukoliko ne uspemo, biće komplikovano.”

• Giorgio Chiellini se neće vratiti u startnu postavu protiv Granate.

“Za sada, on trenira sa fitness trenerom pa smo verovatno blizu kraja njegovog atletičkog programa. Mislim da će nam biti dostupan ubrzo nakon ove utakmice .”

• Sarri je priznao kako mu se baš ne dopada pomeranje meča u poslepopodnevne sate.

“Publika vas nekada može izvući iz teških situacija, ali moramo se navići. Što se tiče pomeranja meča, ja lično mislim da je ovaj termin pogrešan, ali kao trener Juventusa, kažem da imamo utakmicu u 17:15 sati i igramo da pobedimo.”

• Sarri je otkrio da će možda koristiti Douglasa Costu na isti način kao protiv Genoe jer kako on kaže, Brazilac može biti koristan u drugom poluvremenu.

“Federico Bernardeschi je u dobroj formi trenutno. Costa zaslužuje da igra, ali on može biti odlučan tekom utakmice, zato je možda bolje da uđe sa klupe.”

• Trener nije želeo govori o rasporedu koji vodi Juve do direktnog okršaja protiv Lazia.

“Ovo je netipičan trenutak, težak za svakoga i moramo ići jednu po jednu utakmicu jer je svaka teška i drugačija od druge.”

• Sarri je posle Genoe priznao da Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala kombinuju više poslednjih nedelja.

“Igraju bliže jedan drugome i češće se traže u prostoru. Slične stvari rade i na treningu takođe.”

“Alex Sandro je takođe proveo 15-20 minuta sa nama na poslednjem treningu. On se oseća dobro i mislim da bi od naredne nedelje mogao biti spreman da bude starter u nekim utakmicama. Deluje da se dobro oporavlja od povrede.”