Uoči sutrašnjeg okršaja protiv Atalante, Maurizio Sarri je govorio za medije na Allianz Stadiumu.

“Ovo je važna faza sezone. Atalanta igra veoma dobro, posebno u gostima. Oni su jak protivnik i neugodni su u poslednje vreme. U ovom trenutku moramo razmišljati samo o ligi, a kasnije ćemo o Lyonu. Šta god da dolazi sledeće, ne možemo misliti o tome sada.”

(Photo credits to Juventus official website – Juventus.com)

“Atalanta je snažan tim i sjajno igraju u kontra napadima. Gledajući fizičku spremu, njihova igra je jako brza i biće to teška utakmica iz svakog gledišta. Sve ekipe se trenutno muče za kontinuitet svih 90 minuta i ono što bi ja želeo ds vidim jeste organizacija, koja može biti presudna u određenim trenucima.”

“Atalanta može zadržati veoma visok intenzitet ritma za 55 minuta u gostima, ali onda igraju teže u završnici meča. Mislim da ćemo i ovoga puta gledati drugačiju utakmicu.”

[O SVOME TIMU]:

“Paulo Dybala je bez ikakve sumnje ogroman talent, ali s obzirom na pomračenje koje smo imali u Milanu, mislim da i dalje išlo istim putem – sa njime na terenu. Douglas Costa je važan igrač za nas. Nakon teškog perioda bez Higuaína, imati nekog poput njega da uđe sa klupe i promeni tok meča je uvek od krucijalne važnosti.”

“Alex Sandro je bio odustan 10 dana, dok Giorgio Chiellini ima drugačiju, dužu putanju. Trenirao je jako malo sa grupom u poslednjih 11 meseci.”

[FORMA U OVOME TRENUTKU]:

“Da se meč protiv Milana dogodio ranije, morali bi tražiti uzroke. S obzirom da je ovo završnica sezone, prioitet je osigurati da to nije imalo negativan uticaj po nas. Hitno moramo gledati ka napred.”

“Nakon poslednjeg treninga ćemo videti hoće li biti nekih promena u sastavu.”