Trener Juventusa, Maurizio Sarri, govorio je na pres konferenciji za novinare uoči večerašnje utakmice 28. kola Serie A protiv Lecce-a.

“U ovom trenutku su sve utakmice teške s obzirom da naša fizička sprema nije na najvišem nivou. Bićemo spremni i igrati sa karakterom. Lecce igra puno bolje u gostima nego kod kuće i moramo to maksimalno poštivati.”


“Ne smemo da se osvrćemo na druge utakmice, već da se fokusiramo na naš performans, koji će nam na kraju doneti rezultate. Prednost u ligi nije velika i u igri su još uvek 33 boda. Moramo uvek imati pravi mentalitet .”

“Miralem Pjanić? Nisam upoznat sa situacijom, ali mi sada u potpunosti računamo na njega. On izlazi iz jedne teške situacije, ali o njegovim tehničkim sposobnostima ne treba diskutovati. Ne znam da li će biti prodat, nemam nikave informacije iz kluba vezano za to. Za sada nema nikakve priče o tome.”

“Arthur je igrač Barcelone i mislim da nije ispravno pričati o njemu. Nije mi se svidelo kada je Setien govorio o Pjaniću, našem igraču. Zbog toga ja neću govoriti o Arthuru.”

“Gonzalo Higuaín je juče trenirao sa timom. Pipita je jako osetljiv igrač i sve što se desilo u njegovom privatnom životu i u svetu ga je pogodilo. Pre povratka je smatrao da ne bi bilo ispravno restartovati sezonu i on je važan igrač za nas.”

[Matuidi na levom beku s obzirom na izostanke Danila, Sandra i De Sciglia]: “Danas smo pokušali sa Matuidijem. Pokušaćemo još nekoliko opcija pa ćemo onda odlučiti. Takođe možemo računati na neke igrače iz U23 tima i po mom mišljenju, jedan od njih je skoro spreman. Potrebno mu je samo malo iskustva igranja u Serie A, ali ne želim vam reći njegovo ime.”

“Bernardeschi? On je snažan, ima tehniku i fizičke sposobnosti. Još samo mora pronaći kontinuitet i na odličnom je putu da postane sjajan fudbaler. Nikada nisam imao sumnje u njegove sposobnosti! On ima sjajne predispozicije da postane odličan veznjak jer se brzo prilagođava.”

PRVI SAZNAJTE NAJNOVIJE JUVENTUS VESTI