Maurizio Sarri veruje kako je njegov tim snašlo ‘pomračenje’ nakon ponižavajućeg poraza protiv Milana rezultatom 4-2.

Bianconeri su vodili 2-0 zahvaljujući pogotku Adriena Rabiota nakon fantastičnog solo prodora i Ronalda koji je pametno iskoristio kiks odbrane, ali u nesrećnoj završnici su izgubili 4-2.

(Photo credits to Juventus official website – Juventus.com)

“Mislim da je naših prvih 60 minuta igre bilo svestke klase. Imali smo totalnu kontrolu,a onda pomračenje. Čak ni mnogo razmišljanje o tome nije od velike pomoći jer imamo narednu utakmicu za tri dana”, rekao je Sarri za ‘DAZN’.

“Zatim nas je snašlo totalno pomračenje za 15 minuta. To se događalo i drugim timovima u ovom periodu. Moramo izvući pozitivne stvari iz utakmice, a koje su bile totalna kontrola celih sat vremena.”

“Obično nije čak ni moguće pronaći pravi razlog za to.”

“Imali smo nekoliko loših predstava i sasvim opravdano smo izgubili, ali to nije slučaj sada.”

“Ove večeri smo igrali dobro. Video sam i ostale timove kako padnu u kasnim minutama utakmice jer je ovo neobična situacija za igru i treninge na visokim temperaturama sa tako zgusnutim rasporedom”

“Sedenje ovde u pokušaju da prekomerno analiziramo bi moglo imati kontra efekat i mogli bi izgubiti sav dobar posao koji smo do sada napravili.”

“Ovo je totalno drugačiji poraz od onih protiv Verone i Napolija, tako da se sada moramo fokusirati na naredni meč. Ovaj tim ima mogućnosti da igra sjajan fudbal i to je ono na čemu se moramo dodatno graditi.”

“Odbrana je stajala odlično do 62. minuta jer nismo dopustili Milanu niti jednu jedinu šansu pre toga. ‘Pomračenje’ je pogodilo sve. U tom trenutku možete promeniti svih 11 igrača, ali to neće napraviti razliku.”

“Higuaín je napravio šta je mogao u datom trenutku. Dobro je krenuo, a onda je polako bledeo iz igre, što se i očekivalo s obzirom na nivo njegove spremnosti.”

“Da li se Juve zasitio? Ne mislim da to pravi ikakvu razliku jer bi onda pristup igri bio veoma siromašan. Umesto toga, mi smo bili fokusirani veći deo utakmice. Mislim da se čak nismo ni odmorili nakon vodstva od 2-0, a onda je penal prouzrokovao zamračenje.”

• Rabiot je postigao izvanredan pogodak, njegov prvi u dresu Juventusa, potvrdivši njegovu bolju formu u poslednjim sedmicama.

“Rabiot se uklapa u ekipu, u italijanski fudbal, to je njegovo prvo iskustvo izvan svoje zemlje. Njegov napredak se usporio zbog problema sa povredama, ali sada dolazi.”