Maurizio Sarri je bio impresioniran svojom ekipom u uvodnih 30 minuta igre u remiju protiv Milana 0-0, ali priznaje da su ‘izbledeli’ kako je utakmica odmicala.

“Očito da je nakon tri meseca dobar osećaj vratiti se na terene iako to bez navijača nije isto”, rekao je Sarri za ‘Rai Sport’.

“Bio sam vrlo iznenađen i zadovoljan sa naših uvodnih 30 minuta igre jer smo se jako brzo kretali sa loptom i dominirali u igri, čak i pre crvenog kartona.”

“Nakon toga, naš intenzitet i mentalni fokus je polako opadao, ali to je rizik na praznom stadionu. Krenuli smo dobro, igrali dobar fudbal sa dva dodira, ali nakon toga smo usporili i izgubili na oštrini te se više fokusirali na pojedinačne poteze i igru sa dva dodira lopte.”

“Pozitivna stvar je ta što protivnicima uopšte nismo dozvolili da igraju. Trebaće neko vreme da se kondicija i mentalitet meča vrate na 100%. Teško je porediti ovo sa predsezonom jer je ova pauza bila mnogo duža.”

“Trebaće malo strpljenja, ali prvih 30 minuta koje sam danas video, bio je odličan znak.”

“Tražio sam od Ronalda da preuzme ulogu na centralnom delu terena i on je sa zadovoljstvom isprobao i igrao igru koja nam je u tom trenutku bila potrebna. Verovatno nije navikao da promašuje penale, lopta se odbila od stative i mogla završiti bilo gde, ali nije imao sreće.”

“Ne mislim da će igranje na poziciji udaljenoj još nekoliko metara uticati na tako jakog igrača na bilo koji način. Svi su imali dobro otvaranje prvih 30 minuta, ali posle toga su svi izbledeli.”

“Ja sam zaje*ao, malo me je ponelo to što imamo pet izmena. Napraviti tri odjednom je bio veliki rizik i u tom trenutku smo izgubili prednost u igri. Očigledno da ću morati više raširiti izmene.”

“Zamenio sam Douglasa Costu iz straha da se ne povredi, ali nakon njegovog izlaska, video sam da je on bio jedan od ‘najoštrijih’ u igri. On je igrač koji može napraviti razliku kada je dovoljno spreman.”

“Najvažnije je da smo u finalu, a sutra ćemo videti protivnika. Napoli je izgubio prednost kod kuće zbog praznog stadiona baš kao i mi. Rezultat prve utakmice bi mogao biti mala prednost za Inter, ali istina je da je sve još uvek otvoreno.”