Maurizio Sarri je osvojio svoju prvu ligašku titulu sa Juventusom, ali se našalio na račun svojih igrača ‘ukoliko ste osvojili titulu sa mnom, mora da ste jako dobri’.

Ova sezona je bila puna uspeha i padova, ali bio je ovo specijalan trenutak za Sarrija, koji je postao najstariji trener osvajač Serie A sa 61 godinom.


“Ovo je poseban osećaj naravno. Teško je pobediti još teže nastaviti pobeđivati. Prihvaćanje nečega zdravo za gotovo u sportu je jedna od najvećih laži na svetu”, rekao je za Sky Sport Italia.

“Nije ovo bila šetnja parkom. Bilo je dugo, teško, stresno i ova ekipa zaslužuje kredite jer uspevaju nastaviti pronalaziti glad i volju za pobedama i nakon osam titula u nizu.”

“Napustio sam teren jer sam hteo izbeći da bace kantu vode na mene jer oni to očigledno rade na takav način, ali nisam uspeo pobeći.”

“Cristiano Ronaldo i Dybala prave razliku na terenu te definitivno zaslužuju mnogo kredita, ali klub iza njih je podjednako važan. Imamo predsednika i direktore koji prisustvuju treningu svaki dan, tu su da razmene ideje, da vide ako nešto trebate kao i da vam dospu još benzina u tim. Ovaj klub ima veliki deo zašto su uspeli zadržati uspeh tako mnogo godina. Podržavaju vas čak i kada izgubite.”


“Kada je organizacija u pitanju, Juventus je u vrhu Evropskog fudbala. Nisam mogao pitati za bilo šta više. Naravno da treba malo više vremena dok se uklopite, shvatite pristup, način na koji stvari ovde funkcionišu i nakon toga možete pokušati da izmenite par stvari.”

“Ne možete se samo ušetati u klub koji je osvojio osam uzastopnih titula i odmah pokušati stvoriti red. To ne bi bilo veoma pametno.”

“Bilo je još nekih taktičkih poteškoća pokušavajući ‘naterati’ sve ove snažne igrače i njihove različite karaktere da rade zajedno. To nije bilo zagarantovano od početka, jer kao što smo videli u prethodnih par godina, Dybala i Ronaldo nisu često startovati zajedno.”

“Oni su svetske klase, ali nije lako ‘naterati’ ih da rade zajedno sa njihovim karakterima. Sa mnogo rada, mislim da smo to uspeli napraviti.”

“Pre karantina, delovalo je da smo pronašli solidarnost, koju smo posle restarta ponovo izgubili. Video sam kod mnogih timova tokom ovog perioda kako gube balans ili fokus s vremena na vreme, tako da je ovo možda bio generalni problem za sve nas nakon tako duge pauze.”

“Mislim da se to manje više događa u svakoj svlačionici , zar ne? Svi pokušavamo pronaći poboljšanja i načine kako bi svi blli sretni jer je ovo kolaboracija. Što se otvorenije suočimo sa problemima, lakše ćemo ih rešiti.”

“Rekao sam igračima, ukoliko ste osvojili titulu sa mnom, koji prethodno ništa nisam osvojio, mora da ste zaista dobri!”

“Prvi dan kada dođete ovde, vidite ljude, ne samo igrače svetske klase. Kako vreme odmiče, počinjete ih voleti i zatim se odnosimo strogo profesionalno pa i lično takođe.”

“Kada sam prvi dan kročio u svlačionicu, poznavao sam neke sjajne igrače. Nakon nekog vremena, upoznajete i ostale sjajne momke na koje takođe možete računati.”