Maurizio Sarri je objasnio razlog zašto Dybala nije trebao započeti utakmicu protiv Lazia od prve minute, dok tvrdi kako je Cristiano Ronaldo ‘izvanredan jer se oporavlja jako brzo između utakmica.”

Bianconeri su prošlu noć pobedili Lazio sa 2-1 i time jednom rukom ‘dokučili’ trofej Scudetta sa 8 bodova prednosti na vrhu tabele.

(Photo credits to Juventus official website – Juventus.com)

“Kao što uvek kažem, govoriti o prilici da pobedite je kao šansa da postignete pogodak. Ništa ne znači dok cilj ne bude ostvaren. Nedostaju nam još četiri boda, svaki bod je težak kada igrate svaka tri dana, tako da moramo ostati fokusirani”, rekao je trener za Sky Sport Italia.

“Uvek postoji “ako” i “ali”, a na prvom “ako”, ja prestajem slušati!”

“Kada Cristiano namiriše krv… On je Fantastičan te se oporavlja veoma brzo između utakmica, ne samo fizički nego i mentalno. Mogao bi biti neko ko troši mnogo energije u svakoj utakmici, ali se veoma brzo povrati svaki put. On je svetska klasa u glavi kao i u nogama.”

“Da li Cristiano može srušiti Higuaínov rekord od 36 golova? Ako Ronaldo ima na umu da nešto učini, veoma je teško zaustaviti ga. Videt ćemo hoću li ga morati odmoriti u narednih par kola, ali on je još uvek u formi, tako da mu možda neće ni trebati odmor.”

“Dybala je imao nekih problema sa leđima na jučerašnjem treningu i zbog toga nije trebao biti starter. Posle je Gonzalo imao nekih nelagoda tokom zagrevanja, a Paulo se osećao bolje te smo morali rizikovati sa njime. Imamo nekoliko manjih problema u napadu trenutno.”

“Nekada menjamo taktiku ovisno o tome da li je bolje raširiti odbranu protivnika ili je bolje ići direktno kroz sredinu, ali uglavnom najviše zavisi od toga ko je u najboljoj formi, a kome je potreban odmor.”

“Primili smo više golova, ali mnogi od njih su bili iz penala. Još mnogo smo primili jer smo se opustili kada je izgledalo da imamo potpunu kontrolu nad utakmicom. Čisto sumnjam da ćemo imati takvo iskustvo u Ligi šampiona jer ne postoji šansa da izgubimo koncentraciju tu.”

“Bila je ovo čudna sezona. U Evropi ćemo videti ko nije igrao nekoliko meseci i ostale koji su igrali svaka tri dana. Karanten nije bio odmor ni za koga, sedeći u kući i slušajući kako konstatno prolaze auta hitne pomoći.”

“Moramo se fokusirati na osminu finala kako bi se plasirali među osam najboljih, što bi bilo veliko ostvarenje. Svejedno pre toga moramo završiti Serie A sa bodovima koji su nam potrebni da bi osvojili titulu, a onda ćemo se spremati za još jednu tešku situaciju.”

“Nisam prestao baviti se svojim ranijim poslom jer sam mislio da ću postati sjajan evropski trener. Napustio sam banku jer mi je bilo dosadno, a ovo je bila moja strast te sam se nadao da mogu živeti od te strasti.”

“Nekada u karijeri možete biti na pravom mestu u pravo vreme, tako da učinite više nego što ste ikada zamišljali. Originalna zamisao je bila samo da živim od nečega što volim.”