Bianconeri su prikazali solidan performans u pobedi protiv neugodne Bologne rezultatom 0-2 na Dall’Ara stadionu.

“Fizički smo bili bolji danas , držali smo tempo i intenzitet 70 minuta za razliku od prethodne dve utakmice u kojima smo usporili nakon 20-30 minuta”, rekao je Sarri za ‘Sky’.

“Imali smo dosta šansi da završimo utakmicu nakon 2-0, ali nam je do kraja ponestalo energije pa smo se morali malo da se povučemo. To nije bila taktička odluka već više psihološka kada vidite da vam ‘ponestaje goriva’.”

“Federico Bernardeschi je odigrao dobro u poslednje dve utakmice te tako pokazao da se nalazi u dobroj formi. Radio je dobro i u odbrani i u napadu, tako da sam zadovoljan sa njim. On je igrač kojeg često mnogo kritikuju i potcenjuju.”

“Dybala i Ronaldo? Imati individualne igrače najvišeg nivoa znači da vam oni često rešavaju pitanje meča, ali moramo dovesti ceo tim u situaciju da daju najbolje od sebe i da možemo nastaviti da radimo kada nam takvi igrači nisu dostupni ili nisu u najboljoj formi. Predhodnih dana nam je falila druga opcija.”

“De Ligt? Mathhijs počinje uveliko da se navikava na italijanski stil fudbala. On dolazi iz Holandije gde nije proveo puno vremena analazirajući odbranu, ali se puno brže prilagodio Seriji A nego neki ostali strani igrači koji dođu ovde u istim godinama.”

“On je predodređen za velike stvari i sigurno će postati jedan od najboljih evropskih štopera.”

“U fudbalu postoje mišljenja i postoje činjenice. Ukoliko slušate činjenice, pomislili bi da se ovaj tim raspada. Ukoliko pogledate stvarnost, mi smo na vrhu tabele.”

“Kritike su bile preterane, ali nam mogu poslužiti kao motivacija kako bi nas vratile na pravi put, mentalno više nego fizički, za šta će verovatno trebati malo više vremena.”

PRVI SAZNAJTE NAJNOVIJE JUVENTUS VESTI