Maurizio Sarri veruje kako je uspeo ‘nagovoriti’ Paula Dybalu na novu ulogu na terenu te priznaje kako su ga zvezde Juventusa, Cristiano Ronaldo i Juan Cuadrado iznenadili.

Bianconeri su razbili Torino sa 4-1 zahvaljući golovima Dybale, Cuadrada, Ronalda i autogolu Djidji-a.

(Photo credits to Juventus official website – Juventus.com)

“Znali smo da utakmica neće biti laka, ali smo brzo došli do prednosti te je nedugo zatim duplirali”, rekao je Sarri za Sky Sport Italia.

“To nas je možda malo uspavalo i dalo nam lažan osećaj sigurnosti pa smo izgubili kontrolu kod Torinovog penala. Bili smo malo zbrkani na početku drugog poluvremena, ali kada se umor povukao, onda smo pokazali naš kvalitet.”

• Bio je ovo Ronaldov prvi pogodak iz slobodnog udarca u dresu Juventusa nakon 43 pokušaja u svim takmičenjima.

“Iskreno, ne mislim da ga je to zabrinjavalo, ali na kraju utakmice je rekao: “Konačno!”” priznao je trener.

“Imam snažnu vezu sa Dybalom i iskreni smo jedan sa drugim, nikada nisam imao bilo kakve sumnje u vezi njega. Falilo mu je samo malo sreće prošle sezone i uvek sam mu govorio kako bi trebao trenirati i igrati, baš kao što je i on meni rekao šta misli.”

“Mislim da sam uspeo nagovoriti ga da igra bliže Ronaldu i da se ne vraća mnogo nazad na našu polovinu po loptu.”

• Drugi gol je postigao Cuadrado, koji postaje iznenađujuće efikasan desni bek.

“Da budem iskren iznenađen sam, ne Cuadradovim kvalitetom jer smo svi znali da ga poseduje, ali napornim radom koji je pružio igrom u odbrani” dodao je Sarri.

“Ima neverovatan nivo koncentracije na treningu te tako postaje dobar bek, ojačavajući svoj fizički i tehinčki kvalitet koji je koristio u napadu. Veoma je važno kada on prođe po svojoj strani, a posebno kada ima Bernardeschog ili Costu ispred sebe, tako da po toj strani uvek ima puno toga da pruži”

• Gianluigi Buffon je postavio novi rekord Serie A svih vremena sa 648 nastupa. Da li će 42-godišnjak uspeti oboriti Del Pierov rekord po broju nastupa za Juventus s obzirom da mu fali još samo 35 njih?

“Možda.., ali definitivno neće oboriti rekord po broju postignutih pogodaka, teško!”