Maurizio Sarri navodno odbija raskinuti svoj ugovor zajedničkim interesom, a Juventus bi mu zbog toga bio primoran isplatiti 8.5 miliona eura.

Trener je bio ekspresno otpušten uprkos osvajanju titule Serie A i plasmanu u finale Kupa Italije, ali je eliminacija iz osmine finala Lige šampiona od strane Lyona ipak bila nezaboravna.


Povrh svega, njegov odnos sa timom nikada nije ‘sišao na zemlju’, a Corriere della Sera novine navode kako je Sarri rekao upravi ‘da je ovaj tim nevaspitan’.

Isti medij takođe navodi kako Maurizio nema namere da zajedničkim interesom okonča svoj preostali deo ugovora sa Bianconerima.

Prošao je mesec dana otkako je otpušten te je na njegovo mesto stigao Andrea Pirlo, a Sarrijeva plata iznosi 6 miliona evra po sezoni.

Postoji klauzula koja Juventusu dopušta da njegov ugovor okonča godinu dana ranije za 2.5 miliona evra, ali ista je validna tek od juna 2021. godine.

Ukoliko Sarri bude ‘nezaposlen’ narednih godinu dana, mogao bi nastaviti uzimati 6 miliona evra, a onda primorati klub da mu isplati još 2.5 miliona evra narednog leta.