Maurizio Sarri kaže kako je bio ‘ljut i razočaran’ nakon poraza od Napolija u finalu Kupa Italije.

Bianconeri su dobro otvorili prvo poluvreme, ali nisu uspeli stvoriti niti jednu pravu priliku te u drugoj uzastopnoj utakmici nisu postigli pogodak.


Napoli je osvojio meč na penalima, ostavivši Sarrijevom timu odraz na još jedan loš performans.

“Ovo je razočarenje za klub, igrače i navijače, ali u ovom trenutku ne možemo uraditi ništa više jer nam nedostaje ‘oštrine'”, rekao je Sarri za ‘RAI Sport’.

“Nedostaje nam nekoliko igrača i to pravi promene u odnosu na uobičajeni odabir tima s obzirom da naš nivo spremnosti nije najbolji mogući. Dobro smo držali loptu, ali nam je nedostajalo oštrine da to pretvorimo u opasne gol šanse.

“Mučimo se da prođemo pored protivnika kada igrači idu jedan protiv jedan. Imamo tim izgrađen na individualcima koji obično to rade jako dobro.”

“Ne mislim da nam fali odlučnosti jer smo bili potpuno koncentrirani svih 90 minuta, a to ne možete uspeti bez odlučnosti.”

“Mislim da je problem u karakteristikama jer su ovi igrači uglavnom navikli da idu jedan na jedan sa protivnicima, a u ovom trenutku to jednostavno nije išlo.”

“To je neobično, poprilično jedinstveno za nas, ali ovo samo pokazuje nedostatak oštrine nakon duge pauze.”

“Ronaldo? On je u istoj formi kao i ostali, kao i Paulo Dybala i Douglas Costa, ali i njemu nedostaje oštrine kako bi bio najboljoj razini.”

“Nisam rekao mnogo igračima nakon utakmice. Bio sam ljut i razočaran baš kao i oni, tako da je u ovakvim trenucima najbolje ostati tih.Sutra ujutro ćemo bolje pričati.”