Gotovo je! Napokon je gotovo, Juve je šampion devetu godinu za redom!!! Ova sezona nas je sve iscedila, čitava situacija sa virusom zaustavila ceo svet pa i fudbal, ali tu smo, ponovo gde pripadamo, na samom vrhu.

Da li je ova sezona bila frustrirajuća? Jeste, i te kako. Pa i ova utakmica večeras je bila čist primer toga, iako smo pobedili. Ali tituli se u zube ne gleda, pogotovo kada znamo koliko nas svi mrze i koliko ih boli da nas gledaju na vrhu. Zato radujte se, slavite kao što naši slave sada na stadionu. Radili su naporno za to, i uprkos svemu, zaslužili su.

https://www.instagram.com/tv/CDHwxMsKH6c/?utm_source=ig_web_copy_link

Pre utakmice večeras, zahvaljujući remiju Atalante i Milana, trebalo nam je da osvojimo još dva boda i titula bi bila matematički rešena. Ali uzimajući obzir kako igramo, malo ko je mogao da bude 100% siguran da ćemo protiv Sampdorije rešiti prvenstvo.

Krenula je utakmica, i na terenu više je izgledalo kao da je Sampdorija ekipa kojoj trebaju dva boda za titulu a ne Juve. Pokušavali smo kroz neke poluprilike, ali je Szczesny imao mnogo više posla od Audera. Najbolju šansu do nekog 40 minuta imali smo kada je Bernardeschi šutirao po sred gola na asistenciju Ronalda. Da stvari budu još gore, Dybala se je zbog povrede morao ranije da napusti igru a zamenio ga je Higuain. I taman kada smo već pomislili da će se na odmor otići rezultatom 0:0, Juve je izveo nešto što jako dugo nismo videli – prekid akciju sa treninga.

Pjanic se namestio, svi su očekivali šut, ali se Ronaldo izvukao, šutirao majstorski, i poveli smo 1:0. Bio je njegov 31. gol ove sezone čime je izjednačio rekord po broju postignutih golova u sezona za Juve koji drži Felice Borel još iz sezone 1933/34.

U drugom poluvremenu smo se nadali da će biti bolje, ali ista priča priča kao u prvom. Jalove akcije uz par solidnih prilika, ali je Sampdorija izgledala konkretnije i delovalo je kao da gol visi u vazduhu. Srećom po nas, na visini zadatka jedan od retkih bio je Szczesny. Odbranio je dosta udaraca, i sačuvao mrežu. I bila je jedna kontra dovoljna, iz koje Ronaldo nije uspao da da gol, ali na odbijenu loptu naleteo je Bernardeschi koji je tako postigao svoj prvi gol za Juve još od 2018.

Do kraja je Torsby dobio crveni karton za Sampdoriju i tu je bio kraj. Nisu gosti imali više snage, celu utakmicu nisu imali ni sreće, ali do kraja nismo ni mi. Prvo je De Ligt takodje zamenjen zbog povrede, a potom je i Ronaldo promašio penal. Posle odličnog prodora Sandro je fauliran, a šansu da se primakne Immobileu na listi strelaca Ronaldo je propustio. Legenda kaže da se prečka još uvek trese.

Ali kada je sudija svirao kraj, veliki teret je svima pao sa grudi. Deveta titula u nizu, dostignuće koje će teško iko nadmašiti. Zato radujte se, makar dok ne krene Liga šampiona u avgustu jer tada nas čeka novi izazov. Samo da svi budu zdravi i spremni, da se prodje Lion, a posle je sve moguće.

Ova 2020. je dala malo razloga ljudima na svetu da se raduju, zato zagrlite ovu titulu, i budite srećni znajući – Juve je opet šampion.

Kompletan pregled: