• Bori se za titule sa klubom
  • Bori se za sva individualna priznanja i rekorde

Tako otprilike izgleda “To do” lista Cristiana Ronalda svake sezone. Dobro, da budemo realni tako izgleda lista svakog igrača koji stremi ka uspehu, ali koliko njih može da potkrepi svoju ambiciju trofejima, kao što to radi CR7? Upravo tako.

Spisak njegovih dostignuća je toliko veliki, da postoji posebna stranica na Wikipediji samo za to, zato nećemo gubiti vreme ovde nabrajajući šta je čovek sve osvojio. Ali ono što ga čini tako velikim je neprestana želja da nadmaši samog sebe i da uvek može još. Nije on slučajno odbrao Juventus kao svoj sledeći klub posle Reala. Serija A, iako ne u onom sjaju kao tokom devedesetih, i dalje je važna liga na svetskom nivou, i predstavlja novi nivo dokazivanja za Portugalca.

Već posle prve sezone u Torinu, postao je prvi igrač koji je osvojio titule u tri različite top 5 lige (Engleska, Španija, Italija), ali ostao je kratak za najboljeg strelca lige jer je to priznanje odneo Fabio Quagliarella. Ove godine, rešio je da postane prvi igrač koji je ne samo bio šampion u tri top lige, već i najbolji strelac u njima. Na tom putu mu stoji samo jedan igrač – Ciro Immobile.

Immobile ima samo jedan gol više od Ronalda, iako je do pre par kola imao čak šest. A direktan duel njih dvojice večeras, samo će da da dodatni začin utakmici koja se smatra potencijalno odlučujućom u borbi za Scudetto. Ronaldo ima 28 golova, Immobile 29 (obojica dali 11 iz penala) i ostalo je još pet utakmica do kraja prvenstva.

Ukoliko Ronaldo uspe da prestigne Immobilea, biće naš prvi Capocannoniere posle Del Piera (sezona 2007/08, 21 gol). I zanimljivo da u ovoj seriji titula, ni jedne godine nismo imali najboljeg strelca lige, iako smo pomislili da bi to mogao biti Pipita posle njegove briljantne sezone u Napoliju. A pošto smo pominjali i rekorde, sledeći koji bi Ronaldo mogao oboriti je broj golova za Juventus u jednoj sezoni. Trenutno ga drži Felice Borel koji je 1934. završio sezonu sa 31. golom, dakle svega tri više nego što Ronaldo ima sada.

Ronaldo je obećao da će ostaviti trag u Juventusu, i za sada mu dobro ide. Ipak, svi znaju šta mora da uradi da bi zauvek ostavio trag u srcima Juventina, a ta avantura kreće protiv Lyona sedmog avgusta.