Cristiano Ronaldo se vratio svome domu u Torinu gde će ostati u karantenu prateći sve mjere opreza i samoizolacije nakon što je testiran pozitivno na virus COVID-19.

Zvezda Juventusa je testiran pozitivno tokom internacionalnih obveza sa reprezentacijom Portugala te se odma samoizolovao u hotelu.


Cristiano se privatnim letom vratio u Torino juče poslepodne odakle ga je amulantno vozilo dovezlo kući kako bi mogao nastaviti period karantene.

“Cristiano Ronaldo se vratio u Italiju medicinskim letom kojeg su ovlastile nadležne zdravstvene vlasti na zahtev igrača te će nastaviti izolaciju u svom domu”, stoji u službenom priopćenju Juventusa.

  • Pojedinci su govorili o tome kako je ovo još jedan prekršaj pravila, ali direktor zdravstvenih vlasti Torina, Roberto Testi, čisto je objasnio situaciju u razgovoru za ‘La Gazzetta dello Sport’.

“Ne znam baš precizno detalje ove situacije, ali pravila dozvoljavaju nekome da zahteva privatni let praćen medicinskim timom uz sve mere predstrožnosti koje su naložile vlasti.”

“Dozvoljeno je da uzme auto hitne pomoći, privatno naravno te bude vraćen kući u karanten koji taje najmanje 10 dana.”

Njegov saigrač iz Juvea, Weston McKennie, takođe je testiran pozitivno na koronavirus juče, nakon čega je cela momčad poslana u samoizolaciju u J-Hotel.