Putovanje u Pirej je bilo jedno od zanimljivijih, naša ekipa se sastala u Beogradu. Utakmica se igrala u utorak, 5. decembra od 20:45 sati na stadionu Georgios Karaiskakis. Krenuli smo u ponedeljak u popodnevnim časovima za Skopje. Tamo su nas dočekala braća iz makedonskog fan kluba, koji su nam pokazali grad. Odmorili smo i sastali se sa ostalim putnicima, bilo nas je oko 60.

Put do Atine je prošao uz skopsko pivo i veselu atmosferu. Kada smo stigli, otišli smo grupno do hotela u kome je bila smeštena delegacija Juventusa. Tu smo podigli karte i sreli navijače iz ostalih zemalja koji su došli da podrže Juve.

Podelili smo se i otišli u obilazak grada. Prvi je bio trg Sintagma, nakon koga smo uputili prema Akropolju (atinskom svetilištu posvećeno boginji Atini, građeno u 5. veku pre nove ere). Posle nekoliko sati uživanja, krenuli smo ka gradu i tavernama da odmorimo i probamo grčke specijalitete. Nekoliko naših članova koji su navijači i Crvene Zvezde je otišlo do obližnjeg shopa Olympiacosa da kupe suvenire jer te dve ekipe imaju dugu istoriju bratskih odnosa.

Utakmica se približavala, sastali smo se sa Italijanima na metro stanici i uputili se ka Karaiskakisu. Navijačka grupa iz Preja (Gate 7) je burno dočekala metro, ali na kraju je sve prošlo pa smo ušli na gostojući sektor.

Pred početak utakmice izašao je Pavel Nedved, koji je pozdravio nase navijače, dok je naša ikona Bufon dobio plaketu od predstavnika Olympiakosa.

Počeli smo u sastavu:
Szczęsny, De Sciglio, Benatia, Khedira, Cuadrado (Bernardeschi), Higuaín, Dybala (Pjanić), Costa, Sandro, Matuidi i kapiten Barzagli (Rugani).

Olympiacos: Proto; Elabdellaoui-Engels-Nikolaou-Kourtis; Tachtsidis; Pardo-Ofoe-Romao-Sebá; Đurđević.

Utakmicu smo fantastično počeli vec u 6. minutu. Dybala je zapretio sa ivice peterca, nedugo zatim dolazimo do vodstva od 0-1. Alexa Sandro je sjajno prošao po levoj strani te odličnim centaršutem pronašao Cuadrada, koji je zakucao loptu u mrežu Grka. Utakmica je nakon tog gola postala još dinamičnija, tako da su se šanse redale na obe strane. U tim trenucima Szczęsny je bio na visini zadatka. Najagilniji u redovima Olympiacosa su bili sadašnji igrač Crvene Zvezde, El Fardou Ben, koji je koji je pogodio prečku kao i bivši Marko Marin.

Podrška sa tribina je bila fantastična. Iako su gubili pesma nije stajala. Posle svake šanse su se čuli kao vulkan, ali na našu sreću do erupcije nije došlo. Nakon odlične partije Cuadrado ustupa mesto mladom Bernardeschom, koji je punom snagom ušao da pečatira protivnika. Prvo je sjajnom levicom pogodio stativu sa oko 30 metara, da bi pred sam smiraj utakmice u nadoknadi postavio konačan rezultat. Tom pobedom smo obezbedili prvo u grupi. Nakon utakmice smo sačekali da se tribine isprazne pa smo svi zajedno napustili
stadion i krenuli nazad.

Na ovom putu smo upoznali sjajne prijatelje, a nastali su neraskidivi bratski odnosi izmedju našeg i makedonskog fan kluba.

Celu galeriju slika sa ovog putovanja možete naći ovde.