Kako prenosi ‘Tuttosport’, Juventus je postigao dogovor za okončanje ugovora sa Gonzalom Higuaínom, a odlazak sledi odmah.

Ovaj 33-godišnjak je bio na rubu odlaska sa svojim bratom-agentom koji je pre nekoliko dana stigao u Torino kako bi realizovao raskid ugovora s Bianconerima.


Prema navodima ‘Tuttosport-a’, dogovor je takav da će Pipita zarađivati nešto ispod 50% njegove preostale plate u poslednjoj godini ugovora sa Starom Damom.

Očekuje se da Higuaín napusti klub u narednih nekoliko dana, a navodno je već rekao ‘zbogom’ svojim saigračima i upravi Juvea i verovatno će se pridružiti Inter Miamiu u MLS-u.most l

Napadač nije u planovima Juventusa za nadolazeću sezonu, a novi trener, Andrea Pirlo je već ranije potvrdio kako će napustiti klub.

“On je bio sjajan šampion, sjajan igrač, ali krug se zatvorio.”

“Pogledali smo jedan drugoga u oči, razgovarali smo i doneli odluku. Vidim mu se jako, ali smo odlučili da raskrstimo puteve”, rekao je Pirlo na svojoj prvoj press konferenciji kao glavni trener.

Gonzalo je u Torino sa Bianconerima proveo tri sezone, postigao 66 pogodaka u 148 mastupa. Krunisao se sa tri titule Serie A kao i sa dva Kupa Italije.