Michel Platini bio je pun riječi hvale za Paula Dybalu s obzirom na igračevu statistiku u Seriji A sa Juventusom, ali kako on kaže, smatra ga “naslednikom Maradone” više nego svojim.

Dybala trenutno u 157 nastupa broji 68 pogodaka u svojoj najboljoj formi, što ga izjednačuje sa brojkama Platinija između 1982 i 1987.“Gianni Agnelli nije sa nama više pa ga ne mogu naterati da sam kaže stvari koje možda ne bi želeo, ali da… Ukoliko je voleo Sívorija, mislim da bi morao ceniti Dybalinu veličinu”, rekao je Francuz za ‘Gazzetta dello Sport’.

“Argentinac je veoma dobar na terenu i uvek izgleda sveže. Deluje kao simpatičan momak.”

“Zanimljivo je da je izjednačio moje rekorde po broju golova i nastupa u Seriji A. Ipak, statistika je jedna stvar, ali mi smo drugačiji tip igrača.”

“Uvek pokušavam da izbegnem poređenja, ali definitivno mogu reći da je u jednoj stvari bolji od mene: on je 40 godina mlađi.”

“Definitvino je i ofanzivniji nego što sam ja bio. On je napadač. Može igrati gde god želi, ali on je i dalje napadač.”

“Takođe postiže veliki broj golova. Ja sam bio veznjak koji je postizao puno pogodaka, timski igrač koji je doprinosio svima ostalima, više nego Dybala. To ne znači da on ne doprinosi svojim saigračima, ali on je napadač.”

Platini je zatim bio upitan o partnerstvu između Dybala i Cristiana Ronalda:


“Ronaldo je ono što on jeste, to se ne može dovesti u pitanje. Nedostajao bi nam kada bi napustio Italiju.”

“On je ogroman šampion koji pobeđuje utakmice, osvaja trofeje i već dugo vremena igra na najvećem nivou.”

“Jako dobro izgledaju zajedno. Dybala je mogao napustiti prošle godine, to je stvar na tržištu, ali odlučio je ostati i to je dobra stvar i za njega i za Juve.”

“On nije Platini. On je više kao naslednik Diega Maradone.”