Juventus je angažovao Andrea Pirla sa zadatkom da regeneriše tim nakon eliminacije Stare Dame iz Lige šampiona od strane Lyona, koja je rezultirala otpuštanju Maurizija Sarrija uprkos osvajanju još jednog Scudetta.

Ostaje da se vidi kakav stil igre će Pirlo pokušati nametnuti, ali je sigurno da će želeti igrati napadački fudbal i graditi tim okolo Cristiana Ronalda, koji je najbolji za postizati pogotke.


Vezni red je područje na kojem će trebati poraditi nakon odlaska Miralema Pjanića i dolaska Arthura iz Barcelone. Tako bi se Juventus ponovo mogao okrenuti Real Madridu i njihovom veznjaku Iscu, koga vide kao idealan kvalitet za svoju sredinu.

‘La Gazzetta dello Sport’ je ponovo objavio citat Pirla nakon Juventusovog ispadanja iz Lige šampiona od Ajaxa prošle sezone.

“Da biste osvojili Ligu šampiona, potrebni su vam igrači kao Isco. Vezni red je ključ svega; imate Cristiana, ali morate pronaći način kako da ga ‘upalite’.”

Kako smo već i ranije pisali, Pirlova meta je takođe 20-godišnji veznjak Brescie Sandro Tonali, čiji stil igre porede upravo sa Pirlovim.