Novi trener Juventusa, Andrea Pirlo, dao je neke nagoveštaje pre par meseci kako bi želeo da njegov tim igra te da bi on kupio Isca. ‘Sviđa mi se 4-3-3 sa ofanzivnim sistemom’.

Ovaj 41-godišnjak nema trenerskog iskustva i tek što je imenovan trenerom U23 tima, koja igra u Seriji C, sedam dana kasnije je promovisan u prvi tim umesto Maurizija Sarrija.


Još uvek nije tačno poznato kakav stil igre će Pirlo pokušati umetnuti Bianconerima, ali bivši veznjak je dao par nagovešataja tokom live diskusije sa bivšim saigračem Fabiom Cannavarom pre par meseci.

“To zavisi od igrača, ali preferiram 4-3-3 sa stalnim napadima. Mnogo poseda, želim stalno vrtiti loptu okolo, čak i iza plaže ako je to neophodno!”

“Sviđa mi se 4-3-3, ali naravno ukoliko shvatite da igrači ne mogu raditi na taj način, onda se adaptirate i koristite drugačiji sistem. Ukoliko se previše naviknete na jedan, a igračima to ne odgovara, onda samo trošite vreme i ne radite ono najbolje za vaš tim.”

Neki mediji su takođe ‘iskopali’ komentare koje je Pirlo izjavio dok je radio gost govornik za Sky Sport Italia u sezoni 2018-19.

“Juventusov problem je vezni red. Doveli su Cristiana Ronalda, ali moraju pronaći pravi način kako da mu serviraju loptu.”

Andrea je takođe rekao kako je veznjak Real Madrida, Isco, igrač koji bi bio prava kupovina za Bianconere.

.