Andrea Pirlo je objasnio svoje iznenađujuće odabire i taktike za debi na klupi Juventusa protiv Sampdorie. ‘Radilo se o pronalaženju pravog balansa, ali želim koristiti koliko god je moguće talenta.’

Prva utakmica kao treneru Juventusa samo par dana nakon što je dobio licencu je prošla izuzetno dobro, postavivši fluidnu formaciju sa igračima koji menjaju uloge te pobedom od 3-0 protiv Sampdorie.

‘Snooker’ udarac Dejana Kulusevskog otvorio je utakmicu, a Leonardo Bonucci i Cristiano Ronaldo su pred kraj utakmice završili posao.


“Važno je razgovarati sa igračima. Baš kao što sam ja bio igrač pre par godina i uvek sam voleo razgovarati sa njima. Važno je da svi znaju šta žele i misle”, rekao je Pirlo za Sky Sport Italia.

“Prvo poluvreme je bilo dobro, šteta je što nismo postigli više od jednog gola. Naš fitness level je opao do kraja, ali smo zadržali oštrinu i kontrolisali situaciju, uključujući i kontra napade Sampdorie.”

“Frabotta je imao dobru utakmicu. Alex Sandro je bio povređen te sam odlučio izabrati igrača iz U23 tima koji je trenirao sa nama veoma dobro. Nisam uopšte smatrao da je rizik da ga koristimo .”

“McKennie je odradio pred-sezonu u Nemačkoj pre nego je stigao kod nas tako da je bio u nešto boljoj formi od ostalih. Napravio je par pogrešnih dodavanja, ali bila je to nejgova prva utakmica, možemo mu to oprostiti.”

“Trebaće vremena da se svi različiti načini igre spoje zajedno. Nisam želeo samo prekopirati nečiju ideju. Imam svoje vlastite ideje i želim se prilagoditi timovima koji su me inspirisali.”

“Nismo imali puno vremena jer je predsezona počela kasno, a neki igrači su imali reprezentativne obveze. Takođe smo imali samo jednu prijateljsku utakmicu, ali bio je to dobar debi i nastavićemo raditi.”

  • Odbrana je takođe počela sa tri igrača, postavivši se na četiri kada je napad, čak je i Juventusova službena grafika prikazala 5-4-1.

“Imamo četiri veznjaka koja su u mom pogledu bolja kada ih dvojica igraju u veznom redu. Stoga pokušavamo koristiti taj sistem, braneći se s četiri štopera, a onda smo u napadu više kao tri plus dva. “

“Nema odmora za Ronalda? Razmišljamo o tome i razgovarali smo o tome. Još uvek nije umoran s obzirom da smo tek počeli, ali kada budemo imali nešto manje važne utakmice, pokušaćemo mu dati odmor. On je veoma inteligentan i poznaje svoje telo ako dobro tako da je svestan kada je vreme da odmori ili da istupi.”

  • Juve aktivno traži napadača, dok je Paulo Dybala povređen. Da li će Pirlo uspeti uklopiti sve te zvezde zajedno?

“Daćemo sve od sebe. Radi se o pronalaženju pravog balansa. Kvalitetni igrači su uvek dobrodošli dokle god imaju karakteristike koje mogu pridoneti balansu tima. Svakako mi želimo iskoristi što je moguće više talenta.”