Andrea Pirlo rekao je kako je zadovoljan nakon pobede njegovog tima 5-0 u prijateljskoj utakmici protiv Novare, ali inzistira da klub još uvek treba napadača pre zatvaranja prelaznog roka.

Novi trener je dao izjavu za ‘Sky Sport Italia’ nakon pobede i ponudio svoje mišljenje o performansu tima te nadama za iduću sezonu.


“Zadovoljan sam s obzirom da je ovo prva utakmica. Imali smo samo dva dana da se pripremimo za utakmicu i isprobamo neke stvari jer su igrači kasno stigli, tako da sam zadovoljan.”

“Momčad je posvećena i dobro rade što je najvažnija stvar.”

  • Tim je igrao u formaciji sa tri i četiri defanzivca te takođe uz različiti napad koji je bio promenjen na poluvremenu.

“Pokušavamo razne solucije. U prvom poluvremenu smo igrali sa četiri igrača nazad koja su se pretvarala u trojicu, dok smo u drugom ostali na tri igrača nazad te tri u napadu.”

“Pokušati ćemo različite solucije kako bi bili spremni za utakmicu protiv Sampdorie u nedelju.”

  • Pre nekoliko sedmica je predsednik Andrea Agnelli govorio o entuzijazmu koji mora biti povraćen. Da li Pirlo oseća taj entuzijazam okolo tima nakon prvih treninga?

“To nije entuzijazam okolo tima, to je entuzijazam koji tim treba da poseduje. Momci se još uvek privikavaju na novi način rada i sada je najvažnije krenuti ispočetka.”

“Imamo dugu sezonu pred sobom te ćemo imati vremena i prilika da svi radimo zajedno.”

  • Prema rečima Johna Elkanna, Pirlo je tip trenera koji zna kako da osvoji 10. Scudetto?

“Ja sam Juventusov trener i ko god dođe ovde mora pobeđivati, to je normalno. Zahvalan sam Johnu za njegove reče, uvek je čast imati ovakve preporuke.”

“Svestan sam da moram pobeđivati, bio sam takav kao igrač te ću biti takav i kao trener.”

  • Juventus se povezuje sa nekoliko igrača, a najviše se spominju Luis Suárez, Moise Kean i Edin Džeko. Da li će Pirlo dobiti svog čoveka?

“Da, potreban mi je napadač što je pre moguće, ali transfer rok završava 5. oktobra.”

“Cristiano Ronaldo? On radi dobro, dobro se kreće i spreman je da ima sjajnu sezonu.”