Novi trener Juventusa, Andrea Pirlo ‘želi vratiti entuzijazam’ na Allianz Stadium te planira zadržati Paula Dybalu i još kaže kako je Igor Tudor ‘savršen’ pomoćnik za njega.

Pirlo je zamenio Maurizija Sarrija na klupi Stare Dame i rekao kako ‘je uveren da je na pravom mestu u pravo vreme‘ kada je predstavljen na jučerašnjoj press konferenciji.

“Želim vratiti entuzijazam, ponuditi aktivan fudbal sa velikom nadmoći u igri. Momcima sam rekao dve stvari: uvek morate čuvati loptu, a kada je izgubite, morate je vratiti što pre”, kazao je Pirlo na svojoj prvoj presskonferenciji.

(Photo credits to @Pirlo_official Twitter)

“Ubeđen sam da sam na pravom mestu u pravo vreme. Taktički bi mogli igrati sa četvoricom ili trojicom pozadi, još uvek nisam postavio formacije.”

“Entuzijazam se mora donositi iz dana u dan. Moramo razgovarati sa igračima, naterati ih da učestvuju na treninzima i učiniti ih da razumeju šta želimo. Juve uvek ima jedan cilj: pobediti.

“Odmah sam osetio lakoću, upoznao sam mnoge ljude sa kojima sam sarađivao.”

Juventus je zamenio Miralema Pjanića sa Arthurom Melom i Pirlo misli kako brazilski veznjak može biti veoma koristan na Allianz stadionu te je ugasio špekulacije o Dybalinom odlasku.

“Kvalitetni igrači mogu igrati zajedno u bilo kojem timu. Važna stvar jeste da svi moraju biti spremni žrtvovati se i biti spremni da rade jedni za druge.”

“Arthur je kvalitetan igrač koji može igrati više uloga i biće veoma koristan kroz sezonu.”

“Dybala je važan igrač i on će biti deo projekta.”

Igor Tudor se vratio u Juventus i radiće sa Pirlom, koji kaže da je odabrao savršenog asistenta.

“Tudor je bio moj izbor. Trebao mi je pomoćnik sa iskustvom, koji je bio fudbaler ranije i bivši defanzivac te povrh svega neko sa sigurnim karakterom. Takođe je igrao za Juve, tako je on savršena osoba.”

(Photo credits to @Pirlo_official Twitter)

Novi trener se nada da će on biti pravi čovek koji će voditi Bianconere napred.

“Moramo biti spremni da se žrtvujemo. Kada imamo cilj, moramo ga dosegnuti svi zajedno.”

“Ako sam ja bio predodređen za ovaj posao rezultati će to pokazati. To mi je rečeno i kada sam bio fudbaler te se obistinilo. Nadam se da će se ponoviti kao treneru.”