Andrea Pirlo otkriva kako je odbio ponude iz Serie A i Premier lige kako bi postao trener Juventusovog U23 tima.

Bivši veznjak Bianconera je dao svoju prvu press konferenciju kao trener U23 te je ponudio uvid u njegovu novu avanturu kao i to kako bi klub mogao izgledati.

(Photo credits to Juventus official website: Juventus .com)

“Ponosan sam što započinjem ovu karijeru kao trener i nadam se da ću iskusiti neke emocije koje sam iskusio kao igrač”, rekao je Pirlo na početku.

“Jedva čekam da počnem jer su mi godine od moje igračke penzije pomogle da shvatim da je ovo put kojim želim ići. Veoma sam srećan što sam se vratio u Juventus.”

“Stižem ovde nakon deset godina u Milanu i dobro sam dočekan u ovu porodicu. Imam dobar odnos sa ljudima ovde kao i sa igračima, tako da kada sam napustio Torino, zadržao sam kontakt i ostali smo prijatelji. To nije slučaj sa Milanom jer tamo niko nije ostao iz perioda kada sam i ja igrao.”

“Takođe sam imao neke ponude iz Serie A i Premier lige, ali mislio sam kako je Juventus najbolje mesto da počnem.”

“Studirao sam godinama otkako sam prestao igrati te je to pojačalo moju zaniteželju i volju da naučim još više, tako da sam se potpuno posvetio. Imao sam mnogo trenera u mojoj karijeri i svi su mi dali ponešto, od Carla Ancelottija, do Marcella Lippija i Maxa Allegrija.”

“Kako god, svaki trener mora izabrati svoj lični put i ja imam specifičan način igranja u mojoj glavi, to jeste sa loptom u nogama i uvek jureći pobedu. Mrzeo sam neke stvari kao igrač i nikada ih ne želim videti ponovo. Sistem nije kriv, već se radi o okupiranju prostora i radu sa karakterom igrača.”

“Volwo bi igrati u današnjem timu Juventusa. Sviđa mi se Sarrijev stil igre, playmaker ima mnogo lopti i ja bi zaista uživao. Svakako ću pokušati uspostaviti odnos sa Sarrijem kako bi pomogao tim mladim igračima da rastu i zaigraju za seniorski tim.

“Moram objasniti ovim momcima šta znači Juventus. Svako ko igra protiv nas će želeti još više pobediti i moramo se dokazivati sve vreme.”

https://www.instagram.com/p/CDQ65-DB8IK/?igshid=1ujk51qaazrvp

“Svako bi želeo imitirati puteve Zinedinea Zidanea i Pepa Guardiole, ali to moramo zaraditi. Takođe sam imao ponude i iz Premier lige, ali sam osećao da je ovo prava staza za početak moje trenerske karijere.”

“Formacije? One nisu fundamentalne, prvo moramo videti koje igrače imamo dostupne. Okupacija prosotra je ono što čini razliku, sa pravim igračima na pravim pozicijama. Sa jasnim idejama.”