Andrea Pirlo tvrdi da je remi 2-2 protiv Rome korak nazad u smislu Juventusovog performansa, ali kaže da tim nastavlja raditi te objašnjava šta tačno nije bilo kako treba.

Trener je napravio samo jednu izmenu u sastavu posle pobede nad Sampdoriom 3-0, Alvaro Morata je igrao umesto Gianluce Frabotte, ali je to rezultiralo i promeni formacije.


“Igrali smo protiv veoma teškog protivnika ove sezone, tako da smo znali da naš pristup treba biti potpuno drugačiji nego protiv Sampdorie”, rekao je Pirlo za Sky Sport Italia.

“Bio je to korak nazad u smislu našeg performansa, ali radovi su u toku. Nismo imali priliku da u pred-sezonskim prijateljskim utakmicama testiramo ove stvari.”

“Nažalost smo ostvarili samo bod. Imali smo i rezultatski zaostatak te igrača manje dok neki igrači poput Arthura nisu igrali šest meseci.”

“Želeli smo napraviti što više situacija jedan na jedan jer smo znali da će Roma napadati sa više igrača, ali nam to nije pošlo baš po planu. Uvek je teško protiv organizovanog tima.”

“Pokušali smo zadržati linije veznog reda čvrsto kako ne bi bilo prostora za protivničke napade. Ponekad nam je to uspevalo, ponekad ne, ali smo morali testirati ove stvari na meču s obzirom da nismo igrali pred-sezonu.”

“Imamo veznjake koji mogu igrati u sistemu po dvojica, tako da Bentancur, Arthur i Rabiot imaju drugačije uloge te igraju svoj najbolji fudbal. Nažalost takve situacije ne možete isprobati na treningu, to mora biti na utakmici.”

“Arthur treba vremena da se prilagodi Serie A stilu fudbala, a takođe nije igrao dugo vremena.”

“Ronaldo? Srećni smo što ga imamo s obzirom da on ne pridonosi samo golove. Kada smo ostali sa desetoricom trčao je više i bio od sjajne pomoći svojim saigračima.”