Juventusov direktor, Fabio Paratici insistira da budućnost Maurizija Sarrija neće biti odlučena revanš utakmicom Lige šampiona protiv Lyona. ‘Jedan meč ne može promeniti način na koji je sezona ocenjena’.

“Zahvaljujemo se predsedniku Andrei Agnelliju koji je uvek sa nama, njemu koji je u najboljoj poziciji da osuđuje naš rad. On je pokazao da je uvek tu da nas podrži, kako na treningu, tako i u svlačionici te mu moramo zahvaliti za sve ove godine sjajne strasti i blikosti”, rekao je Paratici za Sky Sport Italia.


U poslednje vreme su se pojavljivale špekulacije kako bi Sarri mogao biti otpušten ukoliko Juve ne uspe proći osminu finala Lige šampiona protiv Lyona.

“Jedan meč ne može promeniti način na koji je sezona ocenjena. Osvajanje Scudetta je uvek izvandredno iako često zaboravljamo da je osvajanje devet titula zaredom nešto nezamislivo, pogotovo kada sam stigao sa predsednikom ovde pre deset godina. Da su nam to ljudi tada rekli, pomislili bi da su ludi.”

“Tako da moramo početi ceniti rezultate koje smo ostvarili ove sezone i koje smo, kao što je predsednik rekao, zaradili teškim radom, možda i težim nego obično zbog mnogo promena i pandemije.”

“Govoreći o tome, želim se zahvaliti ligi Serie A što su nam dopustili da sezonu zaključimo na najbolji mogući način i opet okusimo malo normalnosti.”

Paratici je takođe bio upitan o Juventusovim interesima za Nicola Zaniola.

“Zaniolo je sjajan igrač, ne morate biti direktor sporta da bi to shvatili. U svakom slučaju, treba da se fokusiramo na proslavu Scudetta iako je razočaravjuće što to ne možemo napraviti sa našim navijačima na trgu. Nakon toga imamo utakmicu protiv Lyona, a transferi mogu sačekati.”