Naš napad je…. u prvom poluvremenu smo… nije mi jasno kako…. uhhh.. stvarno ne znam odakle da počnem ovaj tekst. Toliko toga ne štima, toliko toga nema smisla, a to nije počelo večeras, već traje neko vreme. Dugo, predugo. Ali o tome ćemo u nekom drugom tekstu, sada ćemo pričati samo o ovome večeras. O još jednoj večeri gde smo pognutih glava napustili teren, a trofej prepustili nekome drugom.

Velika su očekivanja bila pred utakmicu. Ipak je u pitanju finale, kojeg igrača to ne bi motivisalo. Napoli je silno želeo da obraduje svoje navijače koji su našim igračima kačili umrlice po Napulju, i u tome su uspeli. Da li su zaslužili? Jesu. Nema sumnje.

Sarriball je karakterističan po tome što ekipa uzima veliki posed lopte, i kretnjama i velikim brojem dodavanja pokušava da stvori prostor. Veliko iznenadjenje što to veoma dobro znaju svi u Napulju gde je Sarri bio tri sezone. Gattuso je svesno dozvolio Juventusu da napada, iako nekog realnog napada naročito nije ni bilo. U toku cele utakmice imali smo nekoliko šuteva sa distance, ali to je manje-više to. Napoli, koji je taktički više ličio na neku ekipu koja se bori za opstanak, i sa takvim pristupom imao je bolje prilike. Stativu Insignea, Buffon je branio 1 na 1, bilo je čudo da ne gubimo na poluvremenu.

Ko se nadao da ćemo u nastavku videti bolju igru, uzalud se nadao. Bez ideje u napadu, vezni red koji ne postoji, i jedino odbrana koja je uspevala da uradi svoj deo posla. To nije vredelo ništa kada ni Ronaldo, ni Dybala nisu ulazili u šanse. Kako je odmicalo drugo poluvreme, Napoli je izgledao sve bolje i bolje, i u poslednjih 15 minuta smo se više branili i čuvali tih 0:0. U 92. minutu, posle jednog kornera, magija Buffona nam je produžila agoniju na penale. Maksimoviću je malo nedostajalo da reši utakmicu, ali je Gigi u njemu svojstvenom stilu, vrhovima prstiju skrenuo loptu koja se odbila od stativu.

Kada su došli penali, već posle dve runde smo gubili 2:0 jer su penale promašili Dybala i Danilo. Bilo je jasno da je sve gotovo, a Milik koji se dosta povezuje sa Juventusom ovih dana, rešio je utakmicu. Nismo zaslužili pobedu, Napoli je osvojio svoj prvi trofej od 2014. a Gattuso svoj prvi u karijeri. Sada nam se pažnja okreće prema Seriji A, ali ukoliko se ne postave neka pitanja i ne upali alarm, velike su šanse da nam se ista stvar može desiti i u šampionatu.