Bivši veznjak Juventusa, Momo Sissoko, priznaje da je želeo igrati za klub još od detinjstva te da je prelazak u Paris Saint-Germain bio greška.

U razgovoru za italijanski ‘Il Posticipo’, Sissoko je govorio o svojoj dugoj karijeri širom Evrope, a posebno je izdvojio razdoblju provedeno u crno-belom dresu Juventusa.


  • “Da li je igranje u Italiji bio Vaš san?”

“Da, oduvek sam sanjao da igram za Juventus. Kada sam bio mlađi, mnogo sam voleo Del Piera i Zinedinea Zidanea. Mnogi mladi ljudi u Francuskoj su bili fanovi Zidanea baš kao i ja. Kada se ukazala prilika da igram za Juve, odmah sam rekao da. Srećan sam jer mi je to uspelo. Ponosan sam što sam imao priliku igrati sa igračima poput Nedveda, Camoranesija, Trezegueta, Cannavara, Grossa i Iaquinte. Nedavno sam prestao igrati, ali kada pogledam unazad svoju karijeru, zaista je bila fantastična. Imao sam prekrasnu karijeru i danas sam srećan.”

  • “Šta Vam je Ranieri rekao kada ste se upoznali u Torinu?”

“Pozdravio me i rekao da sam dobrodošao u Juve. U Torinu, gospodin Ranieri me tretirao kao u Valenciji, uvek jako dobro.”

  • “U martu 2009. godine na derbiju ste povredili Vaše stopalo. Da li je ta povreda uticala na Vašu karijeru?”

“Da, apsolutno. Bila je to veoma teška povreda i veoma naporan oporavak. U tom trenutku je to bila teška stvar za prihvatiti. Igrao sam dobro, a ta povreda me uništila i sprečila. Nakon toga sam prešao u PSG, ali nisam bio 100% spreman.”

  • “Da li imate nekih nekih žaljenja kako su se stvari odvile u Juventusu? Da li biste voleli da ste ostali u Torinu?”

“Imam žaljenja, da. Žalim jer sam napustio Juve. Bio sam veoma dobar tamo i postajao sam veoma važan igrač. Sa Delnerijem, kako god, igrao sam jako malo te sam odlučio otići. Da se mogu vratiti nazad, nikada ne bih napustio Juventus i otišao u Pariz. To je istina.”