Luka Modrić veruje da je Juve favorit za osvajanje Scudetta, dok Real Madridu nedostaju golovi Cristiana Ronalda i njegov karakter.

Hrvatski veznjak se u razgovoru za ‘Gazzettu Dello Sport’ dotakao Juvea, Serie A i bivšeg saigrača, Ronalda.

“Je li italijanski fudbal još uvek referenca? Žao mi je zbog Milana. Italiji i Evropi nedostaje pravi Milan”, rekao je za ‘Gazzettu’.

“Imam WhatsApp grupu sa Hrvatima i uvek se brinem za Brozovića, Badelja i Pašalića, koji je upečatljiv i konačno je našao pravi klub.”

“Moj omiljeni igrač? Uvek su mi se sviđali igrači poput Tottija, Del Piera, Pirla. Sada su tu mlađi igrači koji mnogo obećavaju, pre svih Zaniolo, čisti talent. Takođe, Sensi je veoma zanimljiv, zatim Insigne, Papu Gomez i Bennacer.”

• Realu je dodeljen kasni penal zadnji put kada su se susreli protiv Juventusa, odluka koju Buffon nije dobro podneo, pa je Modrić to kasnije kritikovao.

“Samo sam rekao da je za mene to bio penal bez sumnje. Lucas Vázquez je odgurnut baš kada je krenuo da ubaci loptu u mrežu. Ne vidim smisla da je to odglumio.”

“Doživeo sam slične situacije i razumem kada neko protestuje, ali ne bi smelo postojati razlike između penala u 30. i 95. minutu. Kako god, Buffonu želim sve najbolje, on je jedan od najvećih ikada.”

“Cristiano Ronaldo? Nisam navikao da pričam o igračima, ali on je jedan od najboljih ikada. On nedostaje Realu zbog njegovih golova i karaktera. Cristiano uvek želi pobediti, motivisao nas je i naterao da reagujemo. Kao osoba, on ima veliko srce, uvek je spreman pomoći onima kojima je to potrebno.”

• Planirano je da se Liga šampiona nastavi u avgustu, ali ko je po Modriću favorit za osvajanje Serie A?

“Mislim da PSG-u ide dobro u Ligi šampiona, ali ukoliko se takmičenje nastavi tek u avgustu, onda lako možemo reći Barcelona i Bayern.”

“Tu je i Atlético Madrid naravno, a jedan od favorita će biti neko između nas i Manchester Citya.”

“Što se Serie A tiče, Juventus je favorit, iako bi za takmičenje bilo dobro ukoliko osvoji na primer Lazio ili Inter.”