Weston McKennie je postao prvi Amerikanac koji je zaigrao za Juventus nakon njegove odlične sezone u Schalke-u. Veznjak je priznao da voli Premier ligu i da je tražio klub u Engleskoj te da nije baš razmišljao o prelasku u Italiju.

Kako god, McKennie kaže kako se sada više oseća kao kod kuće i da misli kako može učini sjajne stvari sa svojim trenutnim saigračima.


Amerikanac je otvorio dušu u intervjuu za ‘Tuttojuve’: “Na prvu sam pomislio ‘OK, ovo je jednogodišnja posudba’, ali sada se osećam kao da pripadam ovde. Mislim da sam pronašao svoj novi dom. Mislim da mogu igrati na ovom nivou orkužen saigračima sa kojima sam oduvijek sanjao da igram. Shvatio sam da mogu još ‘rasti’ kao igrač, da mogu imati ulogu u ovome timu i napraviti učinak. Nisam zabrinut kao što sam bio na početku.”

“Nije lako za mladog igrača da igra na ovim nivoima, nadam se da ću uspeti pokazati da se stvari menjaju, da klub poput Juventusam može biti zainteresiran za igrača poput mene ili za američki fudbal celokupno. Bit će to izazov, ne krijem, ali sam uvijek voleo izazove.”

Andrea Pirlo je u nekoliko utakmica pružio poverenje mladom veznjaku, a on se nada da će nastaviti biti učestali član prvog tima Juventusa i nakon ove sezone.