Štampa nam već mesecima svakog dana pomene makar jedno novo ime koje bi moglo biti pojačanje za sledeću sezonu. Ali jedno im se provuklo ispod radara, niko nije očekivao, saznali smo za to dan pred lekarske preglede – Weston McKennie.

Mladi Amerikanac je stigao iz Šalkea (pozajmica 3m uz mogućnost otkupa za 18m), i danas je dobio priliku da se predstavi pred medijima.

“Čim se pojavila mogućnost da igram ovde, u klubu sa neverovatnom istorijom, odmah sam se oduševio. Upoznao sam se fudbalom kao dete u Nemačkoj, i kada sam morao da izaberem izmedju ovog fudbala i Američkog fudbala, izabrao sam ovaj sport. I sada sam ovde.”

“Nije bilo potrebe da me bilo ko ubedjuje da dodjem u Juventus, jer biti ovde je san koji je postao realnost.”

McKennie se odlučio za broj 14 koji ostao slobodan odlaskom Matuidija u Inter Majami. U Nemačkoj je bio veliki borac protiv rasizma što će raditi i za vreme svog boravka u Italiji.

“U Nemačkoj sam bio veoma posvećen pokretu “Black Lives Matter”, i želim da učinim sve što mogu da se promeni situacija. Imao sam punu podršku u Nemačkoj, želim da to nastavim ovde, a klub mi je odmah rekao da će stati iza mene i podržati me.”

Utisak svih, i sa pravom, je da se Juventus već godinama muči sa veznim redom. Potrebni su mladi i dinamični igrači a u taj profil se uklapa upravo McKennie.

“Moj najveći kvalitet je presretanje lopti i vraćanje poseda lopte. Pričao sam već sa Pirlom i ta strana moje igre će mu biti potrebna. Slažemo se po pitanju moje pozicije na terenu.”

“Igrati sa Ronaldom, gledati kako se kreće i kako radi, može samo poboljšati moju igru.”

Uglavnom kada dodju igrači, poredimo ih sa nekim njihovim predjašnjim zemljacima. Ali ovaj put to ne možemo da uradimo jer je McKennie prvi Amerikanac ikada u dresu Juventusa.

“Velika je čast biti prvi igrač iz Amerike u istoriji Juventusa. Ponosan sam što imam priliku da nosim ovaj dres, predstavljam svoju zemlju, i približim mlade Amerikance fudbalu.”

“Juventus je internacionalan klub, poznat po celom svetu. U SAD-u, dresovi se prodaju u prodavnicama, i biću oduševljen ako uspem da doprinesem ekspanziji brenda kluba.”