Blaise Matuidi mogao bi se pridružiti MLS ligi odnosno Inter Miamiu, dok će Juventus pokušati pronaći zajednički jezik kako bi okončali ugovore sa oba igrača, Gonzalo Higuaínom i Samijem Khedirom.


Bianconeri žele da renoviraju tim novim rosterom te transferima pojedinih igrača iz trenutnog sastava.

La Gazzetta dello Sport prenosi da je gubitak zbog virusa COVID-19 otkazao mnoge olakšice od mogućeg povećanja kapitala od 300 miliona eura te će veliki ulozi doći u obzir samo u slučaju smanjenja ekipe.

Higuaín navodno želi napustiti Juve i okončati svoj ugovor u zamenu za deo plate koji bi mu Juve morao isplatiti za sezonu 2020-21.

Situacija za Khediru je malo više komplikovana jer se on zamišlja u Torinu još jednu sezonu, ali Juve želi raskinuti vezu sa Samijem te možda neće biti lako postići dogovor.

Zajedno sa Danielem Ruganijem, Mattiom De Scigliom, Federicom Bernardeschim i Douglasom Costom, možda čak i Aaronom Ramseyem koji bi mogli napustiti kao deo ‘renoviranja’.

I na kraju, Blaise Matuidi je navodno u pregovorima sa MLS stranom, Inter Miamiem te bi uskoro mogao postati prvi igrač koji napušta Juve ovoga leta.