Blaise Matuidi objasnio je razlog zašto je napustio Juventus ovoga leta te otkrio kako ga je bivši trener Maurizio Sarri iznenadio tokom pandemije koronavirusa.

Ovaj 33-godišnjak je pristao da raskine ugovor sa klubom kako bi se pridružio Inter Miamiju koga vodi David Beckham nakon tri uspešne sezone u Torinu.


“Došlo je vreme za promenu smera. Prvi kontakt sa Interom je bio u decembru, ali tada sam rekao da je to prerano za moju karijeru s obzirom na nadolazeće Evropsko prvenstvo i nismo imali probleme sa COVID virusom. Na način na koji sam to video, očito bi ostao u Juventusu”, rekao je Matuidi za L’Équipe.

“Kada su me pozvali ponovo u junu, kontekst se promenio. Nakon boravka u karantinu, shvatio sam da moram misliti o svojoj porodici i provoditi više vremena sa njima. Pogledao sam nazad kroz svoju karijeru i pomislio ‘Šta još tražiš?’.”

“Budući da sam bio jedan od prvih igrača testiran pozitivno na virus, to me je nateralo da razmislim o smislu života. Na početku su mi rekli da ću se oporaviti za par sedmica, ali sam zatim imao dva i tri testa te je svaki bio pozitivan, tada sam počeo malo paničiti. Bilo je fantastično vratiti se na teren.”

“Doneo sam odluku na početku jula i upitao upravu Juventusa da okončaju poslednju godinu mog ugovora. U to vreme nisam znao da ćemo dobiti novoga trenera.”

“Nikada nisam imao probleme sa Sarrijem na ličnom nivou, on je trener koji taktički radi sjajno i mislim da je takođe stidljiva osoba, koja nije prirodno kada treba prići ljudima.”

“Ono što me iznenadilo jeste dok sam se borio tokom COVID perioda, on me zvao svakoga dana da proveri kako sam. Otkrio sam čoveka u Sarriju.”

“Sarri je imao neke teške odluke da napravi. Bili su to različiti nivoi fizičke spreme među igračima i bilo je komplikovano. Ja sam bio svestan sa nisam u najboljoj formi te da drugi zaslužuju više igrati, tako da nemam primedbi što sam bio na klupi protiv Lyona.”


“Najbolji saigrač? Igrao sam sa Neymarom, Mbappéom, Griezmannom, Ibrahimovićem i Cristianom Ronaldom te su svi fantastični u onome što rade. Ukoliko bi morao odabrati jednog, bio bi to Cristiano, zbog svega što je učinio u svojoj karijeri i što čini i dan danas. On je poseban.”

“Veoma je svestan da stari, ali gledajući ga svakog dana na način kako radi, sa tim duhom da uvek želi biti najbolji, nikada nisam vidio ništa slično tome.”