Andrea Pirlo je srećan jer počinje svoju trenersku karijeru u Juventusu, tvrdi Roberto Mancini, ali šef italijanske fudbalske reprezentacije veruje kako je klub napravio dobru odluku.

Sarri je vodio Juve do devete uzastopne titule Serie A ove sezone, ali nije uspeo proći dalje od osmine finala Lige šampiona, ispavši od Lyona zbog golova u gostima. Nakon toga je veoma brzo zamenjen Pirlom.


  • Juventus je eliminisan od strane Olympique Lyonnaisa u osmini finala te su Bianconeri odmah potom trenera Maurizija Sarrija zamenili bivšim veznim igračem Andreom Pirlom.

“Nisam očekivao da Juventus ispadne. Bio sam uveren da će proći dalje. Ipak, bila je ovo strašna, nepredvidiva i teška godina. Posebno za one koji su napravili velike promene kao Juve”, rekao je Mancini za Gazzetta dello Sport.

“Sarri nije uspeo da nametne svoj fudbalski stil igre.”

“Pirlo je srećan. Poćinje sa vrha i sa najboljim timom. ja možda nisam počeo sa dna, ali počeo sam sa Fiorentinom, ne sa Juveom…”

“Šalu na stranu , da sam ja tražio i ja bih izabrao Andreu Pirla. On ima sjajno fudbalsko znanje. Poput Daniela De Rossija. Voleo bi raditi sa njim.”

“Uvek postoji prvi put. Andrea je otvorio novi put i sada ćemo ga pratiti. Želim mu sreću.”