Dugačak je spisak napadača koji se pominju kao potencijalne zamene za Gonzala Higuaina. Neka imena su opipljivija od drugih, a deluje da se najdalje otišlo sa Milikom iz Napolija, no evo jedne nove ideje – Alexandre Lacazette!

Zapravo, nije ovo potpuno nova ideja, pominjalo se njegovo ime još dok je igrao za Lyon. Juventus se tada raspitivao, a Arsenal je uleteo sa pravom ponudom i odveo sjajnog napadača u London. Tri sezone kasnije, Lacazette sa pravom može da se pita da li je to bila prava odluka, s obzirom da nisu stvari ispale onako kako se nadao. Sada ima šansu da ode u neki klub gde bi mogao da se bori za trofeje, a Juventus je i više nego zainteresovan.

Liga Šampiona, Juventus i Olympique Lyonnais na Juventus Stadionu – Novembar 2, 2016.

Lacazette je pre odlaska u Arsenal, tri sezone za redom imao preko 20 golova u francuskoj Ligi 1, i Juventus veruje da 29godišnji napadač bi deo te magije mogao da donese u Torino. Kako javlja francuski L’equipe, za njega su pored Juventusa još zainteresovani Inter i Atletiko Madrid, gde su madridjani trenutno ozbiljniji potencijalni kupci. Arsenal je spreman da sluša ponude, prvi kontakti su ostvareni i sada ostalo je da vidimo na koju stranu će nagnuti Paratici. Da li ka Miliku koji je tri godine mladji, ima iskustvo igranja u Seriji A, ali je i pretrpeo ozbiljnu povredu, ili dati šansu u napadu jednom francuskom bombarderu što nam vraća neka lepa sećanja?