Novo pojačanje Juventusa, Dejan Kulusevski, raduje se igranju zajedno sa Cristianom Ronaldon i Paulom Dybalom te se nada da može osvojiti Ligu šampiona sa Bianconerima.

Ovaj 20-godišnjak će se pridružiti Juventusu na kraju juna. U razgovoru za ‘Gazettu Dello Sport’, mladi Šveđanin izrazio svoje zadovoljstvo prelaskom u Torino.

“Na pravom sam putu. Osjećam se sve snažnije svakoga dana i spreman sam za nove izazove”, rekao je Kulusevski za Gazzetu.

“Privlači me ideja igranja protiv najboljih.”

“Idem tamo da učim. Jedva čekam da zaigram uz Dybalu i njegovu magičnu levu nogu. U svakom slučaju, ja mogu igrati na raznim pozicijama i želim potvrditi svoje mesto u Torinu takođe.”

Cristiano Ronaldo je poželeo dobrodošlicu Kulusevskom na Allianz stadion kada je ovaj potpisivao svoj ugovor sa Juvetuom.

“Bilo je to ogromno uzbuđenje toga dana na stadionu i jedinstvena atmosfera. Cristiano mi je poželeo dobrodošlicu rekavši mi ‘Zdravo Dejane, kako si?'”

“Buffon i Chiellini su isto bili dobri prema meni. Bila je to velika radost za dečaka koji ih je imao priliku videti samo na TV-u.”

“Nadam se da ćemo otići što dalje u svakom takmičenju i povrh svega osvojiti Ligu šampiona.”

“Sarri je bio fin. Olakšao mi je. Poznavao sam njegov Chelsea i stil igre. To je još jedan razlog zašto sam izabrao da igram ovde. Sa Conteom, kretnja je drugačija, taktike su drugačije. Zbog toga sam bio u nedoumici.”

Kulesevski je preko akademije ‘iskočio’ u početni sastav Atalante, ali to nije bio lak put.

“Nakon poraza od Cagliaria bio sam ljut. Igrao sam dobro i po prvi put sam se osećao smireno na terenu.”

“Osećao sam se kao kada sam igrao u mladom timu. Zaista sam osećao da bi mogao igrati u Seriji A protiv Intera. Bio sam spokojan u svom nastupu, ali na poluvremenu sam pao u stres. Bio je to nezaboravni remi 2-2.”

“Sada želim da završim sezonu dobro. Želim dati svoj udio u ovome do kraja. Ne mislim samo na svoje pogotke, važna stvar ja da pobedimo sve utakmice. Želim ih iskoristiti kako bih što bolje napredovao svakoga dana.”