Juventus će se ovog vikenda vratiti klupskom fudbalu gde na domaćem stadionu očekuju Cagliari u subotu naveče. Kao i obično neće biti prisustva navijača na stadionima.

Poslednja utakmice Serie A koju je Juve odigrao je završila nerešeno 1-1 protiv Lazia. Nesrećan remi kojeg je Felipe Caicedo u poslednjim minutama doneo momčadi Simone Inzaghija.


Andrea Pirlo će želeti bolje od svojih igrača protiv Cagliarija te ga neće zadovoljiti ništa sem pobede, pogotovo jer je AC Milan četiri boda u prednosti ispred Bianconera na prvoj poziciji.

Pobeda nad Cagliarijem bi veoma dobro spremila Juve pred meč Lige šampiona par dana kasnije protiv mađarskog Ferencvarosa.

Ovo su obe utakmice u kojima bi Juve trebao pobediti bez problema, ali kako god, ukoliko smo naučili bar nešto ove sezone jeste da ništa ne možemo uzeti zagarantovano.

Pirlo je pod manjim pritiskom, ništa preteško za sada, ali postat će gore ako nedoslednost potane navika. Navijači će pokazati strpljenje pod određenim okolnostima, a to važi i za Pirla trenutno, ali par loših rezultata i ne-kontinuitet bi stvari moglo lako okrenuti protiv genijalnog veznjaka.

Cagliari i Ferencvaros su za ‘uzeti’, ali u isto vreme će oba tima želeti poneti nešto iz ovih utakmica, čak iako su Mađari izgubili od Juvea 4-1 pre par sedmica. Bianconeri neće smeti sebi dopustiti previše ugodnosti.

Takođe treba dati doznanja da Pirlo ima malu krizu sa povredama, posebno u odbrani, što bi protivnicima moglo dati dodatni motiv.

Naredna sedmica mogla bi biti krucijalna za Pirla da sakupi nekoliko lakših pobeda koje bi pomogle u hvatanju zaleta i stvaranja samopouzdanja kako bi se tim vratio na pravu traku nakon ne baš dobrog starta.

Nema sumnje da će trener izjaviti da će ići utakmicu po utakmicu i da je to pravi način gledanja, ali mi kao navijači uvek gledamo naredne mečeve i znamo šta otprilike od njih očekujemo. To definitivno važi i za pobede protiv ova dva veoma savladiva protivnika.