Teško je kad se izgubi trofej, ali ne možemo se poubijati, moramo da okrenemo list i da mislimo na mečeve koji dolaze, da mislimo na sledeći cilj.

U fazi smo nakon priprema, sa svim pratećim problemima, nadamo se da ćemo se brzo poboljšati u narednih deset dana kako na fizičkom tako i na mentalnom nivou, da se vratimo na performanse koje su za nas normalne.

Ako si mirovao 60-70 dana jasno je da treba da resetuješ fizičke pripreme i da kad radiš 20-25 dana na težak način, fizička sprema ne može biti na maksimalnom nivou. Ovo nisu bile normalne pripreme, niko od nas nije znao kako tačno da se kreće, s obzirom da nismo mogli da se uigramo na pripremnim mečevima.


Nađeš se pred značajnim utakmicama bez jedne prijateljske, sve je bilo potpuno novo i nedostatak iskustva učinio je situaciju još težom. Možda je ovo samo tranziciona faza koja je normalna.

Uspevamo da nametnemo svoju igru, ali ne uspevamo da budemo opasni po gol protivnika. To govori da nam nedostaje nešto i imamo problem da se izborimo sa komplikovanim situacijama. Ipak mislim da je to sve deo ovog trenutka. Treba podići kvalitet igre, realizacija će se poboljšati kao logična posledica. Ne mogu da zamislim da bi ova ekipa mogla imati duži period sa problemom realizacije.

Sa Cristianom smo pričali pre utakmice (finala), on preferira da startuje više po strani, to je jasno. Juče smo nasamo pričali nas dvojica i to dugo. Verujem da će brzo, nadam se već sutra, a najviše za sedam dana biti opet onaj stari fantastični igrač, samo treba prevazići ovaj trenutak koji je težak sa fizičkog stanovišta.

U ovoj fazi mečevi više troše nego inače, videćemo kako će se igrači pokazati sa fizičkom spremom pre nego što donesemo konačnu odluku. Nemamo alternative za klasične napadače.

Svaka utakmica krije skrivenu opasnost, a posebno su nezgodne one u kojima si unapred osvojio tri boda.
Bologna je opasna i kad napada, ali i kada se brani pa uzvrati kontrom, moramo da budemo veoma oprezni.
Znatiželjan sam da vidim prve 3-4 utakmice, one su rizik za sve i mogu se desiti iznenađujući rezultati.

Svađa sa Pjanićem je jedna od većih „patki“ u ovoj sezoni. Čak sa njim možda imam i najbolji odnos.

Sutra ćemo odlučiti s obzirom da je Khedira van stroja i da je Ramsey spreman više za deo nego za čitav meč.
Sandro je dobro prošao sa ne previše teškom povredom jer je na snimku delovalo da je mnogo ozbiljnije.
Ostali smo sve sa desnim igračima, ali i Danilo i De Sciglio se mogu prilagoditi poziciji na levoj strani, u tom smislu nemamo problem.
Ako bismo u normalnim uslovima u julu/avgustu u fazi nakon priprema imali nastup kao ova dva, ja bih rekao da smo na dobrom putu.


Želeo bih da vidim solidniji nastup sa stanovišta psihe, ali kad te noge ne slušaju 100%, onda i glava ima tendenciju da klone. Važno je sutra dati signal da nivo našeg nastupa raste i da ostvarimo željeni rezultat.

PRVI SAZNAJTE NAJNOVIJE JUVENTUS VESTI