Ovaj 33-godišnji veznjak u Juventus je stigao 2017. godine iz PSG-a za 25 miliona funti, a karijeru će najverovatnije nastaviti u Interu iz Miamija, klubu kojeg vodi David Beckham.

U tri godine provedene u Juventusu Matuidi je osvojio pet trofeja, a u upravo s brojem trofeja ovaj tim je počeo oproštajnu poruku:


“S našim bojama na leđima borio se i igrao svim srcem u svakoj utakmici; konstantno praveći pritisak na protivnike, prekidajući napade protivnika te je započinjao naše napade.

Nakon tri godine i pet titula (Tri Scudetta, kupom i Super Kupom Italije) Matuidi i Juventus govore zbogom nakon sporazumnog raskida ugovora sa igračem.

Osvajač Svetskog prvenstva iz 2018. godine s Francuskom ima pobednički DNA, što je pokazao i u PSG-u, u kojem je igrao pre dolaska u Torino.

Između ostalog, iz Juventusa podsećaju da je Matuidi odigrao 133 meča za Juventus te da je jedino Dybala odigrao meč više od njega. Na kraju su mu se u klubu zahvalili za sve, te poručili da mu žele sreću, kao i da će uvek imati posebno mesto u Juventusu.