Juventusu treba još samo tri boda kako bi osvojio italijanski Scudetto, ali serija slabijih i nepovezanih rezultata bi mogla da donese titulu čak i pre utakmice protiv Sampdorie ove nedelje.

Bianconeri su bili u prilici da titulu osiguraju u četvrtak protiv Udinesea i imali su vodstvo pogotkom Matthijsa de Lighta, ali su do kraja izgubili 2:1 golovima Ilije Nestorovskog i Seka Fofane iz Udinesea.


Postojao je i scenario u kojem Juventus mogao da slavi titulu pre polaska iz hotela na utakmicu protiv Sampdorie. Naime, da je Atalanta izgubila od AC Milana, a Inter i Lazio izgube svoje utakmice, Juventus je mogao biti matematički prvak. Razlog se krije u tome što Juve ima pozitivne rezultate u međusobnim duelima sa svim ekipama u top četiri, što znači da i sa jednakim brojem bodova osvajaju prvenstvo.

Bez obzira na činjenicu da je Stara dama prvak Italije osam godina zaredom, ovogodišnji Scudetto nam pokazuje pravu konkurentnost lige jer su četiri ekipe u matematičkim mogućnostima za osvajanje. Zaista nesvakidašnja situacija u 2019/20 sezoni Serie A.