S obzirom da je Mauro Icardi danas već potpisao ugovor sa Paris Saint-Germainom, Juventus će pokušati da potraži zamenu za njega u engleskoj Premier ligi.

Argentinski napadač je i zvanično postao igrač PSG-a nakon transfera iz Intera, a ‘Sky Sport’ danas javlja kako njegov ugovor sadrži takozvanu “anti-italijansku” klauzulu. Naime, radi se o tome da, ukoliko neki klub iz Serie A u narednih godinu dana pokuša dovesti Icardija, moraće da plati dodatnih 15 miliona evra.

Kako prenosi ‘Corriere Torino‘, Juventus koji je bio veoma blisko povezan sa Icardijem, najprije će alternativu potražiti u napadaču Napolija, Arkadiuszu Miliku. Bianconeri su navodno sumnjičavi jer je Poljak sklon povredama, a Napoli za njegove usluge traži najmanje 40 miliona evra. Ipak, čelnici Juventusa se nadaju da će uspeti da smanje cenu.

Još jedna opcija bi mogao biti Raúl Jiménez, meksički napadač koji trenutno nastupa za Wolverhampton. Ovoga igrača takođe prestavlja Jorge Mendes, što možda može biti korisno u pregovorima.

Što se budućnosti tiče, Juve će zadržati svoje interese za mladog napadača Santosa, Kaio Jorgea. Cena koju brazilski klub traži za svog igrača je 30 miliona evra, a to je Bianconerima previsoko pa ne žele ići preko te cene. Juventus će pokušati da dovede napadača na pozajmicu sa opcijom otkupa.