Zlatan Ibrahimović podelio je neke uspomene iz njegovog vremena u Juventusu, uključujući jedan važan detalj sa Luciano Moggijem: ‘Pobeđivanje je sve’.

Švedska super zvezda je proveo dve godine u Torinu pre prelaska u inter, ali u intervju za ‘Sport Week’ se prisetio nekih iskustava sa Bianconerima.

“Kada sam stigao u Juventus 2004. godine, zatekao sam potpuno drugačiji mentalitet od onog u Malmö-u ili Amsterdamu, gde sam igrao u Ajaxu.”

Tamo su Vas poštovali, ali u Juventusu ste bili jedan od mnogih… Još uvek se sećam duela između Del Piera i Thurama. Del Piero je bio zvezda: ovde na treningu, kontrolisao je loptu i Thuram mu je startovao sa leđa… “bam”, oborio ga je. Pomislio sam, ukoliko je dotaknuo Del Piera, zvezdu, onda bi mene ubio, ja sam bio niko! Svi treninzi su bili takvi, snažni, snažni i snažni.”

“Prvi susret sa Fabiom Capellom je bio čak još i lepši: Čitao je ‘La Gazzettu’. U Švedskoj je La Gazzetta fudbal.”

“Na prvom treningu sam ušao u svlačionicu i rekao “dobro jutro treneru”. Rekli su mi da to mora tako.”

“On je nastavio čitati i promenio stranicu, a zatim uzeo kafu. Stajali smo tako 15-20 minuta i nisam dobio odgovor.”

“Potom je zatvorio La Gazzettu i otišao. Pomislio sam ‘Ukoliko me tretira ovako, to znači da se moram dokazati ovde. Učinio je da se osećam da sam niko. Onda mi je rekao: “Nemoj pitati za poštovanje, zaradi ga.”… i jesam.”

“Sedam dana kasnije trenirali smo na Sisportu, blizu zgrade starog grada. Tu su bila dva terena, ali tuševi su bili blokirani. Kada se pridružite Juveu, sve je fantastično, ali umesto toga, tuširao sam se sa Trezeguetom i još dvojicom fudbalera i sve je poplavilo.”

“Pomislio sam u sebi: ‘Ovo je sra*e!” – Moggi je bio vani i rekao sam mu: ‘Ovo nije normalno da se dešava, mi smo Juventus’.”

“Odgovorio mi je: “Moraš znati da ovdje nisi da se osećaš dobro, već da pobediš.” Poneo sam to sa sobom: “Pobeđivanje je sve.”