Brat i agent Gonzala Higuaína je potvrdio da će igrač napustiti klub ovoga leta, ali će biti potrebno neko vreme za dogovor oko raskida ugovora.

Novi trener Andrea Pirlo je potvrdio kako Pipita više nije u planovima kluba za nadolazeću sezonu, rekavši igraču da će morati pronaći novi klub.


U razgovoru za ‘Tuttosport’, njegov brat i agent Nicholas je potvrdio da argentinski napadač odlazi, ali da će trebati neko vreme za pronalazak rešenja koje odgovara svima.

“Gonzalo još uvek ima jednu godinu ugovora, ali klub i Pirlo su jednoglasno odlučili reći mu zbogom i zbog toga moramo pronaći rešenje koje odgovara svakoj strani.”

“Još uvek nismo išli u detalje, samo smo diskutovali o tehničkim aspektima. Pirlo i menadžeri su odlučili da nema prostora za Gonzala i sada težimo ka dogovoru. Uveren sam da neće biti velikih problema jer imamo fantastične odnose sa trenerima.”

“Mislim da će biti potrebno par sedmica iz logističkih razloga. Ja sam u Buenos Airesu i još uvek nemam evropski pasoš te mi je otežan put u Torino zbog pandemije. Razgovaramo sa distance, ali bit će veoma važno da se sastanemo.”

“On ima ponude iz Francuske, Engleske, Španije, Kine i SAD, ali niti jedna nije zanimljiva. Odlučit ćemo mirno, ali dve stvari su sigurne: Gonzalo više neće igrati u Italiji i pre svega, nikada u Boci Juniors. Odrastao je u Riveru i nikada neće zaigrati za rivale.”

“Hoće li ‘okačiti kopačke’? To su gluposti, još uvek nije vreme, on želi da igra. Oseća se snažno fizički i psihički. Sam će doneti odluku, ali ponovo želi da igra u inostranstvu. Možda će se vratiti u Argentinu u budućnosti, ali sada ne.”